Dagsmark on ainoa suomalainen koirien kuivaruokavalmistaja. Tällä hetkellä tuotteita on saatavilla koirille, tulevaisuudessa tarkoitus on tuoda markkinoille myös kissanruokaa. Yrityksen fokuksessa on tuoda tarjolle aidoista raaka-aineista valmistettuja, maistuvia vaihtoehtoja.

”Yrityksemme lähti liikkeelle ihan sieltä omien koirien ruokakuppien ääreltä – omasta tarpeesta kuten niin monet hyvät ideat”, toimitusjohtaja Laura Strömberg kertoo.

“Meitä on viiden hengen perustajaporukka, yrittäjiä ja koiraihmisiä. Emme enää halunneet syöttää koirillemme merten takaa kuljetettua ruokaa, jonka alkuperästä ei ole tietoa.”

Dagsmarkin tuotteista poikkeuksellisia tekeekin alkuperän läpinäkyvyys ja jäljitettävyys.

“Tiedämme pellon tarkkuudella, mistä raaka-aineemme tulevat. Koirat ja omistajat voivat luottaa turvallisiin, puhtaisiin suomalaisiin aineksiin, jotka ovat antibiootti- ja salmonellavapaita.”

“Kotimaisuus ja vastuullisuus nostavat päätään vahvasti ihmisten ruoassa, nyt olisi aika huomioida ne myös lemmikkien osalta”, Strömberg korostaa.

Lemmikkiruoissa alkuperää ei ole pakko paljastaa, joten raaka-aineiden lähteiden selvittäminen on hankalaa. “Haluamme haastaa kuluttajat kiinnostumaan ja kysymään, mistä heidän lemmikkiensä ruoka tulee.”

Ekologista ja avointa

Kotimaisuus ei näy pelkästään jäljitettävyydessä tai laadukkuudessa, myös tuotteiden hiilijalanjälki on olennainen kilpailuetu. “Ympäristövaikutukset ovat huomattavasti pienempiä, kun ruoka tulee läheltä, eikä esimerkiksi Kiinasta”, Strömberg toteaa.

Tärkeänä yrityksessä pidetään myös avointa kommunikaatiota ja saavutettavuutta. “Olemme esillä omilla kasvoillamme ja meihin otetaan suoraan yhteyttä esimerkiksi palautteen ja tuotekehitysideoiden muodossa. Paras palaute tulee kuitenkin koirilta – kuulemme omistajien välityksellä, että ennen kaikkea tuotteemme ovat maistuvia. Nirsotkin koirat tuntuvat arvostavan puhtaita raaka-aineita!”Tagit:
yhteiskunta
Tulevaisuuden Yhteiskunta Yhteiskunta