Geosynteettialan osaamista ja kokonaisvaltaista palvelua saa nyt yhdestä osoitteesta.

Alansa pioneerit Kaitos Oy ja Taretek Oy fuusioituivat vuoden alusta ja toimivat nyt yhdessä nimellä Geosynt Oy. Geosynt Oy tarjoaa entistä laajemman ja kokonaisvaltaisemman geosynteettialan palvelun aina materiaalien myynnistä asennuksiin ja tekniseen tukeen.

”Panostamme erityisesti geosynteettialan asiantuntemukseen. Toimihenkilöistämme suurin osa on diplomi-insinöörejä ja insinöörejä. Asennustyöt teemme ammattitaitoisten sertifi oitujen asentajien voimin. Tuemme suunnittelijoita rakennushankkeissa ja meihin voi rohkeasti ottaa yhteyttä ja kysyä tietoa tuotteista ja käytännön toteutusratkaisuista”, toimitusjohtaja Olavi Nätti sanoo.

Geosynteetit korvaavat rakentamisessa yleensä erilaisia kiviaineksia. Ne säästävät luonnonmateriaalia ja ovat halvempia ja nopeampia asentaa. Geosynteettejä voidaan käyttää laajasti niin talo- ja tierakentamisessa, pohjaveden suojauksessa kuin kaivoksillakin. Ne voivat säästää tilaa myös yhdyskuntarakentamisessa, sillä geosynteettien avulla voidaan rakentaa jyrkempiä ja kustannustehokkaita luiskaratkaisuja.

”Geosynteetit ovat pääasiassa synteettisiä rakennusmateriaaleja, jotka korvaavat, täydentävät tai mahdollistavat perinteisten rakennusmateriaalien käytön uudella tavalla. Geosynteettien avulla saadaan parempi rakenne halvemmalla”, Nätti tiivistää.

Suomessa geosynteettialan osaamista kyllä on, mutta alan koulutusta ja kokemusta geosynteettien käytöstä ja mitoituksesta on Nätin mukaan liian vähän. Siksi asiantuntijoiden jakama tieto-taito on avainasemassa. Geosynt Oy haluaakin panostaa omalta osaltaan tiedon lisäämiseen ja järjestää muun muassa Jyväskylässä YTmessujen yhteydessä 15.5. seminaarin aiheesta. Seminaariin voi ilmoittautua sähköpostitse info@geosynt.fi.

Geosynt

Kaitoksen ja Taretekin fuusiosta syntynyt geosynteettialan osaaja. Työllistää 40 alan ammattilaista. Toimipaikat Espoossa, Turussa, Oulussa ja Sotkamossa.Tagit:
rakentaminen Rakentamisen Tulevaisuus
Rakentaminen Rakentamisen Tulevaisuus