HauCon on yksi pohjoismaiden johtavista betonirakentamisen erikoistarvikkei- siin erikoistuneista yritysryhmistä, joka erottautuu kattavalla tuotevalikoimallaan ja teknisellä osaamisellaan.

Tanskassa perustettu HauCon täytti tänä vuonna 30 vuotta ja ryhmän yhteenlaskettu liikevaihto ylittää jo 100 miljoonaa euroa. Suomen markkinoilla yritys on ollut viitisen vuotta.

Paikallavalun perustarvikkeiden lisäksi HauConilta löytyy varastosta laaja valikoima muotteja, ohjureita, rajaajia, liikuntasaumalaitteita, työsaumaraudoitteita, vedeneristystuotteita, injektointiletkuja ja -aineita sekä sesonkituotteita esim. talvisuojaukseen.

”Meiltä löytyy periaatteessa kaikkea paikallavalurakentamiseen, paitsi itse betoni”, toimitusjohtaja Björn Lindgren tiivistää.

Työntekijöillä on sekä teoreettista että käytännön kokemusta rakennusalalta – joten yhdessä asiakkaan kanssa voidaan tarvittaessa etsiä myös uusia ratkaisuja haasteisiin.

Lindgren itse on havainnut, että esimerkiksi maanvaraisissa ja maanalaisissa paikallavalurakenteissa olemme usein Suomessa vielä teknisesti hieman jäljessä. ”Otetaan riskejä rakenteiden vesitiiveydessä kustannussäästöjen nimissä samalla, kun käsin tehdään korkeilla tuntitaksoilla paljon aikaa vieviä rakenteita, joihin löytyisi sekä laadullisesti parempia että kokonaiskustannuksiltaan edullisempia ratkaisuja.”

”Jonkun teknisen yksityiskohdan ratkaisussa voidaan tarvittaessa konsultoida Hauconryhmän sisäistä teknistä osastoa”, Lindgren selittää ja jatkaa: ”Esimerkiksi Norjasta saamme tarvittaessa osaamista tunneli- ja siltarakentamisesta. Jonkun detaljin optimiratkaisu saattaa löytyä usean toimittajan eri komponenteista yhdisteltynä.”

Varastosta löytyy kattavasti perustarvikkeet, joita työmailla jatkuvasti tarvitaan. Toisaalta esimerkiksi moni parvekekannatinmalli tai liikuntasaumalaite on mittatilaustuote jolloin myös toimituksen ja logistiikan seuraaminen tehtaalta työmaalle tai elementtitehtaalle on tärkeä osa laadunvalvontaa.

Lindgren toivoisi tulevaisuudessa entistä enemmän kommunikaatiota suunnittelijan, työmaan ja toimittajan välillä – tämä toisi tehokkuutta kaikille osapuolille. ”Pidämme mielellämme asiakkaalle puskurivarastoa myös erikoistuotteista kun saamme tiedon tulevista tarpeista.”

”Jos tilausvaiheessa tietyn erikoistuotteen toimitusaika osoittautuu liian pitkäksi, pyrimme suunnittelijan ja asiakkaan kanssa löytämään vaihtoehtoisen ratkaisun Haucon ryhmän laajasta toimittajaverkostosta.”

”Tiedostamme, kuinka tiukilla työmaajohto on ja pyrimme parhaamme mukaan olemaan tukena prosessissa pienissäkin asioissa.”Tagit:
rakentaminen Rakentamisen Tulevaisuus
Rakentaminen Rakentamisen Tulevaisuus