Vuodesta 1932 teräsalalla toimineeseen perheyritykseen Sten Groupiin kuuluva Kimet tarjoaa asiakkailleen maan monipuolisimman ruostumattomien terästuotteiden valikoiman.

”Iso kilpailuetumme on laaja, yli 4 000 nimikkeen valikoima, mikä sisältää kaiken mahdollisen rakentamisessa, teollisuudessa, elintarviketeollisuudessa, vesi- ja jätehuollossa tai merenkulkualalla tarvittavan, kun puhutaan ruostumattomista terästuotteista”, Kimetin toimitusjohtaja Mikko Sten kertoo.

Kimet on kasvanut pitkään jo 10–20 prosentin vuosivauhtia, mikä on nopeampaa kuin alalla keskimäärin. Stenin mukaan kasvun taustalla on joustava ja palvelualtis asiakastyö. ”Ammattitaitoiset myyjämme löytävät asiakkaille parhaat mahdolliset tuotteet koko ajan kehittyvästä valikoimastamme. Esimerkiksi uusia tuotteita tulee kokoajan eri käyttötarkoituksiin sopien. Meiltä löytyy emoyhtiöstä myös kaksi alansa huippua olevaa metallurgia, joilla on vielä syvempi materiaaliymmärrys.”

Alaa yleisesti kasvattaa myös se, että ruostumattoman teräksen käyttökohteet ovat monipuolistuneet; sitä käytetään esimerkiksi yhä useammassa julkisessa kohteessa sen kestävyyden, huoltovapauden ja myös näyttävän visuaalisuutensa vuoksi.

Kimetin toimitusjohtaja Mikko Sten on perheyrittäjä kolmannessa polvessa.

Valtavia investointeja toimintaan

Jotta Kimet kykenee täyttämään asiakaslupaukset myös vauhdikkaassa kasvuvauhdissa, yritys on investoinut varastoonsa parissa vuodessa enemmän kuin koko aiemman historiansa aikana. ”Olemme investoineet yhteensä kuuteen kappale- ja pitkätavara-automaattiin lisäten siten varastokapasiteettiamme ja parantaen toimitusvarmuuttamme”, Sten taustoittaa. ”Moninkertaistimme juuri myös sahaus- ja leikkauskapasiteettimme, ja näitä palveluita varten meillä on jo 13 automaattisahaa käytettävissämme.”

Kimetiltä löytyy ainoana Suomessa vesileikkauspalvelu, jolla voidaan leikata ja aukottaa levyjen lisäksi myös putkia 500 mm:n halkaisijaan saakka. ”Kaiken kaikkiaan monipuolinen varastomme palveluineen saa asiakkailta suurta kiitosta, kun kaiken tarvittavan teräksen saa meiltä kerralla nopein ja täsmällisin toimituksin.”

Kimet on tehnyt jo aikoinaan laatuun perustuvan periaatepäätöksen. Sen johdosta käytännössä kaikki yrityksen myymä teräs on eurooppalaista alkuperää.

”Laadukkaat ja monipuoliset tuotteet yhdistettynä pitkään perheyrityksen historiaan ja osaamiseen sekä suuret investoinnit toimintaamme mahdollistavat sen, että voimme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista kumppanuutta terästukkurina”, Sten summaa.Tagit:
rakentaminen Rakentamisen Tulevaisuus
Rakentaminen Rakentamisen Tulevaisuus