Betonilattioiden kestävyyteen voidaan vaikuttaa oikeanlaisilla ja oikein asennetuilla saumoilla. Liikuntasaumoja löytyy erilaisiin tarpeisiin. Suomen johtava liikuntasaumojen toimittaja Liikuntasaumat.fi räätälöi ratkaisut niin suurille kuin pienemmille asiakkailleen.

Vuosikymmenien kokemus urakoinnista antoi pohjan laajentaa toimintaa betonilattioihin liittyvien tuotteiden toimittajaksi. Olemme etsineet luotettavia toimittajia niin betonin työstöön liittyvien koneiden, kuin myös itse betonilattiavaluun liittyvien komponenttien osalta. Betonikoneiden toimittajana olemme kehittyneet viime vuosien aikana huimasti ja näin ollen uskaltauduimme etsimään toimittajaa myös lattiavaluun liittyville komponenteille. Pari vuotta sitten löysimme liikuntasaumoja valmistavan kontaktin Puolasta ja aloitimme yhteistyön kyseisen toimittajan kanssa aluksi omiin kohteisiimme”, yrittäjä Riikka Peltonen kertoo.

Mikä ihmeen liikuntasauma?

“Suurta yhtenäistä betonilaattaa valettaessa on otettava huomioon betonin kutistuminen. Kun betoni kuivuessaan kutistuu, lattia alkaa halkeilemaan. Lattian halkeilua pystytään estämään jakamalla valu pienempiin osioihin ja sijoittamalla näiden osioiden väliin liikuntasauma. Suuri betonilaatta siis jaetaan liikuntasaumojen avulla pienempiin laattoihin. Laattojen väliin asennettava liikuntasauma antaa rakenteensa ansiosta betonin kutistua siten, että liikuntasauma joustaa eikä betonilaattaan tule halkeilua. Näin betonilaatta pysyy käyttökelpoisena ja halkeilemattomana pitkään”, Peltonen selvittää.

Sertifioidut tuotteet

“Rakennusalalla vaaditaan tietynlaisia sertifi kaatteja laadun varmistamiseksi. Toimittamillemme liikuntasaumoille pystymme antamaan vaaditut sertifi kaatit ja takuun laadusta. Kahden vuoden kokemuksella voimme myös todeta, että toimittajan laatu, toimitusvarmuus ja yhteistyökyky ovat olleet loistavia. Suuretkin projektit on saatu aikataulussa toimitettua ja laatu on ollut hyvää, sekä hinta erittäin kilpailukykyinen”, Riikka Peltonen toteaa.

Perussauma eli dowel

“Liikuntasaumojen tuotevalikoimaan kuuluu saumoja laidasta laitaan. Käytetyin sauma on joko 6mm tai 10mm lattateräksillä varustettu Dowel-sauma. Dowelissa on teräskorvien päällä muovikotelot, jotka irtautuessaan teräskorvasta antavat betonilaatan saumalle liikkumavaraa. Tätä kyseistä saumaa olemme toimittaneet jo kilometrikaupalla ja voidaan todeta, että toimittamamme Dowel-sauma on saanut asiakkailtamme erittäin hyvän vastaanoton. Sauman järeämpi 10mm versio on erittäin hyvä myös raskaaseen käyttöön. Hinta-laatusuhde on markkinoiden kärkiluokkaa”, Peltonen painottaa.

Jukka ja Jari Peltonen luotsaavat yli 30-vuotiasta perheyritystä, jonka vahvuutena on Suomen laajin valikoima erilaisia liikuntasaumoja.

Muut saumat

“Valikoimasta löytyy myös erimerkiksi niin sanottu käärmesauma, joka on erinomainen vaihtoehto tuotantohalleihin, joissa siirretään paljon tavaraa pumppukärryillä tai trukeilla. Sauman mutkikas rakenne estää tärähdyksen sauman kohdasta yli ajettaessa. Valikoimasta löytyy myös edullisempia työsaumoja eli A-saumoja, jotka käyvät hyvin erimerkiksi kauppakeskuksiin tai muihin kohteisiin, joissa sauma ei joudu raskaan kuormituksen kohteeksi. Myös erikoisemmat saumat, kuten vedenkestävät saumat, kylmäkatkosaumat ja korjaussaumat kuuluvat laajaan valikoimaamme.”

Asiakaspalveluun panostetaan vahvasti

“Tavoitteenamme on kasvaa markkinajohtajaksi liikuntasaumojen osalta. Uskomme vahvasti, että pääsemme tavoitteeseemme hyvällä ja laadukkaalla tuotevalikoimalla sekä kilpailukykyisellä hinnoittelulla. Tuotteen helppo ja nopea asennettavuus on myös tärkeä kilpailuvalttimme. Panostamme yrityksessämme erityisesti luotettavaan ja helposti tavoitettavissa olevaan asiakaspalveluun sekä toimitusvarmuuteen. Yrityksemme palveluksessa on juuri vuoden vaihteessa aloittanut uusi myyntiedustaja, joka keskittyy ainoastaan liikuntasaumojen myyntiin”, Riikka Peltonen kertoo.

Logo Liikuntasaumat.fiTagit:
rakentaminen Rakentamisen Tulevaisuus
Rakentaminen Rakentamisen Tulevaisuus