Innovatiiviset ja optimoidut rakenneratkaisut tuovat asiakkaille kustannushyötyjä.

Hernesaaren Löyly ja Euroopan kemikaalivirasto Helsingissä. Fazerin vierailu- ja kokouskeskus Vantaalla. Maailman suurin sisähiihtokeskus Oslossa. Siinä muutamia erittäin vaativia teräsrakenteisia kohteita, joiden rakennesuunnittelusta SS-Teracon Oy on vastannut. Yritys on erikoistunut teollisuus-, liike- ja urheilurakentamiseen.

”Joskus arkkitehtien ideat kuulostavat hurjilta, kuten kilometrin pituisen katosta riippuvan murtomaahiihtoradan rakentaminen Oslon halliin, mutta pystymme ne suunnittelemaan. Olemme olleet alalla vuodesta 1992 lähtien, ja meillä on edelleenkin samoja asiakkaita kumppaneina kuin alkuvaiheessa”, sanoo toimitusjohtaja Pasi Koivisto. ”He saavat meiltä laadukkaita ja toteutuskelpoisia suunnitelmia sekä juuri sellaista palvelua, jota haluavat. Kilpailuvalttejamme ovat ketteryys, laatu ja asiakaspalvelu. Kuuntelemme asiakkaita ja ratkaisemme heidän ongelmiaan.”

Pasi Koivisto

Ei varman päälle vaan tarkasti

Rakennesuunnittelu on alana melko konservatiivinen mutta antaa sijaa luovuudelle, jota Tampereella, Turussa, Vaasassa ja Espoossa toimiva SS-Teracon vaalii. ”Luovuus ja innovointi näkyvät siinä, että ratkaisemme asioita hieman eri tavalla ja saamme sitä kautta asiakkaalle kustannushyötyä. Lisäksi panostuksemme laskentaan ja rakenteiden optimointiin hyödyttävät asiakasta taloudellisesti. Emme suunnittele rakenteiden kestävyyttä varman päälle vaan hyvin tarkasti, mikä tuo materiaalisäästöjä. Rakenteiden helppo asennettavuus ja yksinkertainen valmistettavuus ovat myös tärkeitä”, Koivisto jatkaa.

SS-Teracon on 3D-mallinnuksen uranuurtaja Suomessa ja käyttänyt sitä 1990-luvun lopulta lähtien. Alan kärjessä pysyminen vaatii Koiviston mukaan isoa satsausta tuotekehitykseen. ”Teemme muun muassa lisäosia suunnitteluohjelmistoihin, kehitämme omia laskentaohjelmia ja integroimme eri suunnitteluohjelmia keskustelemaan keskenään.”

Rautaisella otteella onnistuu vaikka riippuvan hiihtoladun teko katonrajaan.

Hernesaaren Löyly


Tagit:
rakentaminen Rakentamisen Tulevaisuus
Rakentaminen Rakentamisen Tulevaisuus