Teollisuuden kunnossapidon moniosaaja ETH Group Oy on ponnistanut pienestä valtakunnan vahvimpiin – ja kasvu kiihtyy.

“Menestyksekäs yhteistyö perustuu siihen, että tunnemme asiakkaamme, heidän prosessinsa ja laitteensa ja asiakas tuntee meidät”, toimitusjohtaja Eero Mäntylä kiteyttää.

ETH Groupin resepti toimii. Yrityksen ensipäiviltä perua olevat asiakkuudet ovat alkaneet yksittäisistä työtehtävistä ja hioutuneet pitkiksi kumppanuuksiksi. Mikään ei kieli työn laadusta, luotettavuudesta ja turvallisuudesta kuin yli 10 vuoden ajan mukana seuranneet asiakassuhteet.

Kustannustehokkuutta kokonaisratkaisulla

ETH Group toimittaa teollisuuden kunnossapidon palvelut kaiken kattavana kokonaispakettina tai asiakasyritykselle räätälöitynä osaratkaisuna kemian- ja paperiteollisuuteen, voimalaitoksiin ja julkiselle sektorille.

“Moni yllättyy, kuinka monipuolisesti ja laajalla alueella voimme palvella. Meiltä löytyy saman katon alta erikoisosaamista kone- ja laitehuolloista modernisointeihin ja asennuksiin, teräsrakenteiden valmistukseen ja sähköautomaatioon”, kertoo projektipäällikkö Kristo-Pekka Niemi, joka on yksi ETH Groupin kolmesta perustajajäsenestä.

“Huolehdimme tarvittaessa tuotantolaitoksen koko kunnossapidosta, jotta asiakas voi keskittyä omaan ydinosaamiseensa. Palvelujen keskittäminen säästää resursseja ja tuo kustannustehokkuutta”, Mäntylä lisää.

ETH Groupin toimitiloissa valmistuvat myös teollisuuden teräsrakenteet. Niemi ja Mäntylä tarkastavat työn jälkeä.

Pienpajasta kotimaan kärkiyrityksiin

Isän ja pojan perhepajasta vuonna 2006 aloittanut ETH Group on kulkenut vaikuttavan matkan yhdeksi valtakunnan johtavista alan toimijoista ja palvelee nyt reilun sadan hengen voimin. Kiireisinä vuosihuoltosesonkeina työntekijöitä on kentällä lähes 200.

“Usein asiakas yllättyy positiivisesti, kuinka isoja projekteja voimme toteuttaa joustavasti omalla miehityksellä tai yhteistyössä luotetulla verkostollamme”, Mäntylä tarkentaa.

Euran Teollisuushuoltona aiemmin tunnettu mutta asiakkaiden suussa jo vuosia sitten ETH:ksi lyhentynyt yksityisomisteinen yritys laajentaa toimialuettaan vauhdilla. Euran lisäksi toimipiste löytyy Turusta. Nyt on aika nostaa katseita myös muualle.

“Pääaluettamme on Länsi-Suomi, erityisesti Varsinais-Suomi ja Satakunta, mutta miehiä on töissä kauempanakin – tällä hetkellä Kiinassa asti”, Niemi naurahtaa.

Teollisuuden tukipalveluja asiakaslähtöisesti

Turvallisuus, toiminnan läpinäkyvyys sekä osaava ja sitoutunut henkilökunta ovat ETH Groupin voimavaroja – ja niistä myös huolehditaan.

”Emme ole kasvoton korporaatio vaan työskentelemme tovereiden kesken. On tärkeää tietää, kuka ammattilaisistamme on paras mihinkin tehtävään. Siitä hyötyy luonnollisesti myös asiakas”, Mäntylä avaa.

Kasvu tarkoittaa tarvetta motivoituneista alan osaajista. Tätä vastaamaan ETH Group ja ammattikoulutusta länsirannikolla tarjoava WinNova aloittivat jo vuosia sitten koulutusyhteistyön nuorten lupausten lisäkouluttamiseksi.

Lähes koko työuransa ETH Groupissa tehnyt Mäntylä nauttii erityisesti siitä, ettei kahta samanlaista työpäivää ole. Henkilöstön vähäinen vaihtuvuus on tae viihtyvyydestä.

“Yhtä suurta perhettä tässä ollaan, ja sen ovat huomanneet myös asiakkaamme. Työn jäljen ohessa saamme usein kiitosta siitä, kuinka hommat hoituvat sovitusti asiakkaan tarpeiden mukaan – huumoria ja tekemisen meininkiä unohtamatta.”Tagit:
Business Tulevaisuuden Yritys
Business Tulevaisuuden Yritys