ABLOY ja Valtteri Bottas ovat uhranneet tahoillaan paljon aikaa ja hikeä yltääkseen maailman ehdottomalle huipulle.

”Pitkäjänteinen matka kohti tavoitetta on vaatinut paljon uhrauksia henkilökohtaisessa elämässä – muun muassa paljon aikaa pois perheeltä ja ystäviltä”, Valtteri Bottas valottaa omaa polkuaan menestykseen.

Bottaksen mukaan hänen kiinnostuksensa kilpa-autoilua kohtaan syttyi esikuvien seuraamisen kautta. ”Olen seurannut suomalaisia F1-sankareita jo pienestä pitäen. Jos yksi heistä pitäisi nostaa esikuvaksi, hän on Mika Häkkinen. Seurasin Mikan uraa erityisen tarkasti”, Bottas muistelee.

ABLOY on puolestaan oman alansa esikuva ja pioneeri. Yrityksen historia yltää yli sadan vuoden päähän vuoteen 1907, jolloin keksijä Emil Henriksson kehitti ensimmäisen mekaanisen lukkosylinterinsä. Tänä päivänä yli sadassa maassa toimiva yritys on yksi Suomen kansainvälisimpiä yrityksiä. ABLOY pitää hallussaan myös Suomen arvostetuimman brändin titteliä.*

”Voisi hyvinkin sanoa, että olemme lukituksen Mercedes”, Abloyn myynti- ja markkinointijohtaja Jari Perälä vertailee pieni pilke silmäkulmassa yritystään Bottaksen edustamaan F1-huipputalliin.

Bottaksen ja Abloyn esiintyminen yhdessä on luontevaa yhtäläisten arvojen ja tavoitteiden vuoksi. Bottas taistelee parhaillaan kynsin ja hampain F1-sarjan maailmanmestaruudesta ja edustaa edistyksellisintä ja teknologisesti johtavaa kilpatallia; ABLOY on puolestaan omaa alaansa uudistava johtotähti.

”Minulle yhteistyökumppanin suomalaisuus on myös tärkeää. Arvostan suomalaista luontoa, tapaa toimia ja näiden yhteisten arvojen päälle on hyvä rakentaa kumppanuutta, Bottas miettii yhteistyötä Abloyn kanssa.

”Meitä yhdistää myös periksiantamaton asenne, rehellisuus ja luottamuksen arvostaminen”, Perälä täydentää.

Luottamus on kaiken A ja O

Kilpa-autoilijana luottamus on Bottakselle äärimmäisen tärkeää. Yltääkseen maksimaaliseen suoritukseen hänen on luotettava sekä itseensä, ympärillä oleviin ihmisiin että kalustoonsa.

”Ilman luottamusta ei ole oikeastaan mitään. Jos luottamusta itseensä, kalustoon ja muuhun tiimiin ei ole, maksimaalista suoritusta ei tule. Sama pätee myös henkilökohtaisessa elämässä: kun on luottamus paikallaan, ei tarvitse turhaan miettiä asioita vaan voi luottaa kaiken olevan kunnossa.”

Luottamus on myös Abloyn toiminnan tärkein nimittäjä ja termi näkyy myös yrityksen uudessa englannin kielisessä sloganissa ABLOY For Trust.

ABLOY lukitsee luotettavasti kaiken soutuveneestä koteihin ja huipputurvallisuutta vaativiin kohteisiin. Esimerkiksi Olympiastadion sekä johtavat operaattorit ja merkittävät energiayhtiöt Suomessa ja maailmalla luottavat Abloyn ratkaisuihin.

”Me osaamme yhdistää mekaniikan, elektroniikan ja softan, joista modernit lukitsemisratkaisut ovat rakennettu. Pitkästä mekaanisten lukkojen osaamisesta etenimme ensin sähkölukkoihin, joissa olemme markkinajohtaja maailmalla. Sen päälle on kehitetty myös elektronisen ja digitaalisen lukituksen ratkaisuja, joiden toiminta perustuu yhä vahvemmin softaan ja pilvipalveluissa pyöriviin järjestelmiin”, Perälä valottaa luotettavien lukitusratkaisujen evoluutiota.

Abloyn myynti- ja markkinointijohtaja Jari Perälä

Abloyn lukot osa Bottaksen lapsuuden muistoja

ABLOY-lukot ovat jättäneet Bottakselle muistijälkiä lapsuudesta. ”Meillä oli kotona paljon erilaisia lukkoja. Muistan edelleen erään kullanruskean munalukon, jossa luki ABLOY”, Bottas muistelee.

Bottaksen mottona vauhdikkaalla ja menestyksekkäällä uralla on ollut se, että ”vastoinkäymisistä voi joskus löytää uutta voimaa ja ratkaisuja tulevaan”.

Sama pätee myös nykyajan yritystoimintaan, jossa menestyäkseen ei voi jäädä polkemaan paikalleen: ”Ne yritykset säilyvät elinvoimaisina, jotka kehittyvät maailman mukana. Aina kehitystoimet eivät tuota tulosta, mutta ilman rohkeutta kokeiluihin ei synny uusia ratkaisuja. Kun aina jokin uusista ideoista menee maaliin, vahvistamme asemaamme alamme edelläkävijänä”, Perälä taustoittaa.

”Omasta puolestani tätä matkaa on kiva kulkea yhdessä yhteistyökumppanin kanssa, joka jakaa kanssani yhteiset arvot ja tavoitteet”, Bottas summaa vielä yhteistyötä Abloyn kanssa.

*Taloustutkimus ja Markkinointi & Mainonta -lehti, Brändien arvostus 2018 -tutkimus.’

https://www.abloy.fi/fi/abloy/abloyfi/abloyfortrust/Tagit:
Business Menestyjät
Business Menestyjät