Pelistudio Ubisoft RedLynx on kehittänyt konsoli-, PC- ja mobiilipelejä kohta 20 vuotta, ja pelit ovat saavuttaneet jo yli 100 miljoonaa pelaajaa. Yritys palkkaa vuosittain vastavalmistuneita Graduate-ohjelmaansa.

Helsingissä sijaitseva Ubisoft RedLynx on ehkä tunnetuin Trialssarjan peleistään, mutta laajan suosion on saavuttanut myös esimerkiksi South Park: Phone Destroyer -mobiilipeli. Kun ranskalainen Ubisoft, yksi maailman suurimmista pelijulkaisijoista, osti studion vuonna 2011, suomalaisyritys sai taustalleen kansainvälisen organisaation resurssit ja tuen. RedLynx tunnetaan edelleen Ubisoftin sisällä persoonallisena, ketteränä studiona.

”Aamu voi alkaa sillä, että luova johtaja ampuu massiivisella paineilmatykillä t-paitoja”, naurahtaa Graduate-ohjelman kautta projektikoordinaattorina työskentelevä 26-vuotias Tiina Mäkelä. Yksi suuren yrityksen tuomista eduista on pelialasta kiinnostuneille nuorille tarkoitettu kaksivuotinen Graduate-ohjelma, jossa voi erikoistua projektinhallintaan tai ohjelmointiin. ”Olen aina ollut intohimoinen pelaaja ja halusin pelialalle”, Mäkelä taustoittaa. Hän haki Graduate-paikkaa opiskeltuaan ensin Hollannissa kauppatieteiden maisteriksi. Pelialalla vastaavat mahdollisuudet ovat kiven alla: ”Ohjelma on Suomessa ainutlaatuinen.” Mäkelän mukaan yritykseen ja meneillään olevaan projektiin on päässyt helposti sisälle. Konkarit eivät arvostele, vaan kuuntelevat keltanokan mielipiteitä ja neuvovat mielellään. Projektikoordinaattorin rooliin kuuluu muiden työn helpottaminen. ”Täällä on hyvät puitteet kehittyä nopeasti.”

Kokemusta rapakon takaa

Ensimmäisen RedLynxillä vietetyn Graduatevuoden jälkeen ohjelmaan kuuluu vaihtovuosi toisessa Ubisoftin studiossa. Vaasan kauppakorkeakoulusta valmistunut Joni Ruotsalainen, 27, viettää toista ohjelmavuottaan Kanadan Torontossa. Jo aikaisemmin pelien parissa työskennellyt mies kävi testaamassa työtä osakeanalyytikkona, vain todetakseen pelialan olevan se juttu. Ilmapiiri on rento ja töitä pääsee tekemään laajasti eri alan ammattilaisten kanssa. ”Projekteissa riittää haastetta! Täällä Kanadassa saa tuntumaa myös erilaisesta työkulttuurista”, Ruotsalainen iloitsee. Hän odottaa myös jo paluuta RedLynxille vaihtovuoden jälkeen. ”Työilmapiiri RedLynxillä on mahtava! Töihin saa tulla juuri omana itsenään ja kaikki jakavat saman intohimon, pelaamisen.”

https://redlynx.com/Tagit:
Business Tulevaisuuden Tekijät
Business Tulevaisuuden Tekijät Yhteiskunta