Lääkeala on eniten tutkimukseen ja tuotekehitykseen panostava ala. Uuden lääkkeen kehittäminen vie noin 12–16 vuotta ja maksaa jopa 2 miljardia euroa. Pfizer, yksi maailman suurimmista lääkeyrityksistä, tunnetaan vahvasta innovaatiotyöstään.

Pfizer käyttää vuosittain 7–8 miljardia euroa tutkimukseen ja kehitykseen. ”Vauhdilla etenevä lääketiede luo teollisuudelle valtavasti mahdollisuuksia”, kertoo Pfizer Suomen toimitusjohtaja Päivi Kerkola.

Pfizerin DNA:ssa on uusien lääkkeiden ja rokotteiden kehitys. Yritys on ollut vahvasti läsnä Suomessa 60 vuoden ajan: ”Missiomme on taata suomalaisille paras mahdollinen lääkehoito ja olla henkilökunnallemme inspiroiva työnantaja.”

Pfizer on erikoistunut syöpätauteihin, harvinaissairauksiin, sydän- ja verisuonitauteihin, tulehdus- ja immunologisiin sairauksiin sekä rokotteisiin ja infektiotauteihin.

”Toivon, että Suomen mahdollisuudet varhaisvaiheen lääkekehityksessä tuottavat tulosta. Olisi hienoa, jos Euroopan nopeimmin ikääntyvän maan tutkijat löytäisivät uusia polkuja esimerkiksi Alzheimerin taudin lääkehoitoon”, Kerkola kertoo.

Suomessa on vahvaa lääketieteen ja teknologian osaamista, mutta töitä pitää tehdä, jotta saamme tunnettavuutta maailmalla.

Yhteistyöllä näkyvyyttä Suomelle

Lääkejätin tytäryhtiön yhtenä tavoitteena on tukea terveysalan tutkimus- ja innovaatiotoiminnan kasvustrategian toteutumista houkuttelemalla investointeja Suomeen.

”Suomessa on vahvaa lääketieteen ja teknologian osaamista, mutta töitä pitää tehdä, jotta saamme tunnettavuutta maailmalla.” Kun mielenkiintoisia hankkeita saadaan kotimaahan, huippututkijoiden ei tarvitse muuttaa töiden perässä muualle.

Pfizer tekee aktiivisesti yhteistyötä muun muassa tutkimusyhteisön, terveydenhoitoalan ammattilaisten sekä teknologia-alan startup-yritysten kanssa. Pari vuotta sitten Suomessa aloitettiin laaja akateemisten tutkimuslaitosten ja organisaatioiden sekä lääkeyritysten yhteistyö, FinnGen-tutkimushanke. Tarkoituksena on kerätä puolen miljoonan suomalaisen genomitieto ja saadun datan avulla pyrkiä ymmärtämään paremmin sairauksien syntymekanismeja. Pfizer on ollut alusta asti mukana hankkeessa.

”FinnGen tuo Suomelle kaivattua näkyvyyttä”, Kerkola iloitsee.

https://www.pfizer.fi/Tagit:
Business Tulevaisuuden Yritys
Business Tulevaisuuden Yritys Yhteiskunta