Kun aurinko paistaa pilvenkin takaa, tuhansien suomalaisten pientalojen katoille asennetuissa aurinkovoimaloissa syntyy energiaa, jolla kodin sähkölaitteet pysyvät käynnissä.

Freebo on markkinoiden johtava aurinkosähkökumppani, jonka asentama voimala on jo yli kuudessa tuhannessa suomalaisessa pientalossa.

Aurinkosähkön tuotanto on äänetöntä, hajutonta, päästötöntä ja se kohentaa kotitalouksien energiaomavaraisuutta. Siksi onkin helppo ymmärtää, että yhä useampi pientaloasuja on tyytyväinen aurinkovoiman tuottaja ja kuluttaja.

Mutta eihän Suomessa ole auringonvaloa kuin lyhyen aikaa kesällä, sanovat epäilevät. Yhtä monen yllätykseksi aurinkosähkön tuotannon näkökulmasta olosuhteet Suomessa ovat pohjoisen Keski-Euroopan tasolla. Lisäksi viileä ilmanala tekee olosuhteista vielä otollisemmat aurinkovoimaloille.

Sähkön varastointi on olennainen kysymys arvioitaessa aurinkovoiman käytettävyyttä ja taloudellisuutta. Valoisissa olosuhteissa aurinkopaneelit tuottavat enemmän sähköä, kuin kotitalous samanaikaisesti tarvitsee ja sähköä tulevan varalle varastoiva akkuteknologia on vielä kallista ja tilaa vievääkin.

Verkkoakku ratkaisee sähkön varastoinnin kekseliäästi

Verkkoakku on Freebon ja Nordic Green Energyn yhdessä toteuttama ja loppuvuodesta 2018 markkinoille tuoma ratkaisu sähkön varastointiin. Siinä kaikki pientalon aurinkovoimalassa tuotettu ylijäämäsähkö siirtyy sähköverkkoon, josta Freebon asiakas saa vastaavan määrän sähköä maksuitta ja veroitta käyttöönsä aina kun sitä tarvitsee. Verkkoakku on esimerkki helposta ja taloudellisesta avaimet käteen -ratkaisusta, joita Freebo toteuttaa asiakkailleen.

Freebo on nyt viemässä Suomesta saatua oppia ja kokemusta myös maan rajojen ulkopuolelle. Yhtiö on jo aloittanut aurinkovoimaloiden asennukset Ruotsissa, jossa aurinkovoimamarkkinat ovat Suomen tavoin kiihtyvässä kasvussa ja kuluttajien kysyntä kokonaisratkaisuille on kova. Tämän syksyn kuluessa Freebo vahvistaa organisaatiotaan palvelemaan niin Suomen kuin Ruotsinkin kasvavaa kysyntää. Yhtiö työllistää jo yli 200 henkilöä eri tehtävissä ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli noin 20 miljoonaa euroa. Freebo Groupin pääomistaja on johtava suomalainen pääomasijoittaja MB Rahastot.

https://www.freeboenergy.com/Tagit:
Business Tulevaisuuden Yritys
Business Tulevaisuuden Yritys