Kun perinteisesti maaperän painumaongelmiin harkitaan vain erilaisia sementtiin perustuvia vaihtoehtoja, Geobearin injektoitava geopolymeeri tarjoaa ongelmaan nopeasti ja häiriöttömästi toteutettavan sekä kestävän ja ympäristön kannalta vastuullisen ratkaisun.

Geobearin (ent. Powerpile) tarina käynnistyi vuonna 1983, jolloin suomalainen tavaratalo tarvitsi apua epätasaisen lattiansa korjaamiseksi. Lattian purkaminen ja valaminen olisi haitannut liiketoimintaa merkittävästi pidemmän aikaa.

Geobear tarjosi kohteelle toimivan ja nopeasti toteutettavan ratkaisun. Lattian alle injektoitiin paisuvaa geopolymeeriä, joka vahvisti löyhää maaperää, täytti tyhjätilat ja palautti lattian entisille sijoilleen. Siitä alkoi menestystarina. Tähän päivään mennessä vastaavaa tekniikkaa on käytetty jo yli 200 000 projektissa maailmanlaajuisesti.

”Tapamme vahvistaa maaperää on nopeampi, vaivattomampi ja kokonaisuudessaan kustannustehokkaampi kuin betonivalu-urakat. Kohteemme valmistuvat tunneissa tai päivissä. Projektimme eivät pysäytä kaupallisten kiinteistöjen toimintaa tai vaadi asuinrakennuksissa ihmisten poismuuttoa”, Geobear Nordicin toimitusjohtaja Asim Shaikh valottaa.

Geobear Nordicin toimitusjohtaja Asim Shaikh.

Kansainvälisesti johtava kuljetustalouden asiantuntijayritys Volterra arvioi vuonna 2018 tekemässä raportissaan, että Geobearin ratkaisujen hyödyntäminen G7-maiden maaperän painumaongelmissa säästäisi 800 miljoonasta eurosta jopa 4,6 miljardiin euroa.

”Me olemme tehneet tätä jo yli 30 vuoden kokemuksella. Olemme kehittäneet monenlaisia polymeerejä eri maaperiä ja kohdetyyppejä varten. Projektimme toteutuvat tehokkaasti, kannattavasti ja kestävällä lopputuloksella”, Shaikh päättää.

Geobearin toiminta on myös vastuullista ympäristöä ajatellen. Nopeiden ja ilman suurta logistiikkaa toteutettavien projektien hiilijalanjälki on pieni. Geopolymeereistä ei myöskään irtoa mitään maaperään.

Hotelli Marskin ja Ilmalan ratapihan maaperää lujitettu onnistuneesti

Hotelli Marski Helsingin ydinkeskustassa.

Hotelli Marski Helsingin ydinkeskustassa halusi lisätä huonekapasiteettiaan korottamalla kiinteistöään yhdellä kerroksella. Sata vuotta vanhassa talossa ei voinut tuosta noin vain purkaa lattiaa ja valaa uusia perustuksia, joten jotain muuta piti keksiä. Ratkaisuksi löytyi Geobear, joka vahvisti geopolymeerillä kiinteistön alla olevaa maaperää kestämään rakennuksen suuremman painon.

Ilmalan ratapiha.

Ilmalan ratapiha on rakennettu vaiheittain vuodesta 1968 vanhan kaatopaikan ja suomaan päälle, joka on lähtenyt ajan mittaan painumaan. Painumaongelmien syy on rakenteiden erilaiset perustamistavat: Paalutetut rakennukset ja alueet pysyvät vakaina, mutta niitä ympäröivä maaperä on painunut muodostaen vakaiden rakenteiden viereen ja alle turvallisuutta vaarantavia onkaloita.

Maa-ainesten ja betonin käyttäminen onkaloiden täytössä ei ollut hyvä vaihtoehto niiden painoa lisäävän ominaisuuden vuoksi. Lisäksi työ olisi haitannut merkittävästi raiteiden käyttöä. Geobear kartoitti onkaloiden sijainnit ja täytti onkalot geopolymeerin ja Leca-soran yhdistelmällä samalla maaperää lujittaen. Tehokkaan toteutuksen ansiosta ratapihan liikenteelle ei aiheutunut haittaa.


https://www.geobear.fiTagit:
Rakennusalan parhaat rakentaminen
Rakennusalan parhaat Rakentaminen