Lounas-, matka-, liikunta- ja kulttuurieduilla on positiivinen vaikutus työntekijöiden hyvinvointiin sekä tehokkuuteen.

Edenredin työsuhde-etujen maksuvälineet käyvät yli 21 500 käyttöpaikassa ympäri Suomen, yritys palvelee yli 15 000 yritysasiakasta ja tuotteita käyttää noin 300 000 työntekijää. Suomessa 70-luvulla kehitettyjen lounassetelien rinnalle on vuosikymmenien saatossa tullut kulttuuri- ja liikuntaetu, työmatkaetu sekä Delicard-liikelahjakortit.

”Edut voivat olla työntekijälle peruste valita työpaikka eri yritysten välillä”, Edenred Finlandin toimitusjohtaja Peter Hiltunen pohtii. Edut antavat signaalin, että työntekijöistä ja heidän hyvinvoinnistaan välitetään.

Oikeanlainen lounastauko palauttaa ja piristää työpäivän aikana, mikä luonnollisesti lisää loppupäivän tehokkuutta. Auton sijaan julkisen liikenteen suosiminen lisää askelmäärää päivässä parilla tuhannella – liikunnan vaikutus sairauspoissaoloihin on kiistatonta.

”Perinteisten
setelien ohelle
on kehitetty nykypäiväiset maksuvälineet.”

”Yli kerran viikossa treenaavilla on keskimäärin 4,5 päivää vähemmän sairauspäiviä vuodessa verrattuna vähemmän liikkuviin”, Hiltunen mainitsee. Liikunta- ja kulttuuriedun käyttäminen ei luonnollisesti tarkoita vain salilla voimailua, vaan sen voi käyttää esimerkiksi museossa rentoutumiseen: ”Hyvinvointi on yksilöllistä.”

Perinteisten setelien ohelle on kehitetty nykypäiväiset maksuvälineet. Edenred-kortille voi ladata erilaiset työnantajan tarjoamat edut, maksu voidaan suorittaa kortilla tai puhelimella. Edenredin ratkaisulla on mahdollista maksaa ApplePayllä ja GooglePayllä. On tärkeää, että työntekijällä on mahdollisuus valita itselleen mieluisin vaihtoehto.

”Alkuperäisestä lounasseteliajattelusta on pyritty kehittämään nykypäiväistä, nopeaa ja helppokäyttöistä.”

DNA nosti strategiseksi tavoitteekseen henkilöstön hyvinvoinnin. Tänä vuonna yritys palkittiin Suomen parhaana työpaikkana. Kuvassa Marko Rissanen

DNA tukee henkilöstönsä hyvinvointia

DNA valittiin tänä vuonna Great Place to Work -instituutin toimesta suurten yhtiöiden sarjan Suomen parhaaksi työpaikaksi. Yrityksen yksi strategisista tavoitteista on olla erinomainen työpaikka.

”Työnteon joustavuus, innostavat työtehtävät sekä valmentava johtaminen ovat tärkeä osa hyvinvointiajattelua”, DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen listaa. Vuosi vuodelta työtyytyväisyys on noussut ja sairaspoissaolot ovat puolestaan laskeneet tasaisesti.

Jo vuosien ajan DNA on luottanut Edenrediin työsuhde-eduissaan, joita ovat lounas- sekä liikunta- ja kulttuurietu. Edut on saatavilla DNA:lla korttina sekä sovelluksen kautta. Etenkin sovellus on DNA:lla otettu hanakasti käyttöön ja se on käytössä suurella osalla henkilöstöä. Sen lisäksi, että palveluvalikoima on todella kattava, etujen käyttäminen on koettu helpoksi.

”Sovelluksessa voi päättää, kuinka paljon saldoa haluaa ladata. Henkilö voi itse myös päättää latautuuko saldo kuukausittain automaattisesti vai sitä haluttaessa”, Rissanen mainitsee.

DNA:lla koetaan, että hyvinvoinnin ja jaksamisen kannalta on tärkeää kannustaa työntekijöitä syömään säännöllisesti ja aktivoimaan henkilöstöä liikkumaan vapaa-ajalla. Liikunta- ja kulttuuriedulla tuetaan yhteisöllisyyttä ja yhteistä tekemistä. Käytössä oleva mutkaton työtapa mahdollistaa liikkumisen kesken työpäivän, koska henkilöstöllä on mahdollisuus jaksottaa omaa työpäiväänsä.

https://edenred.fi/fi/tyonantaja

https://corporate.dna.fi/tyopaikatTagit:
Tulevaisuuden Suomi yhteiskunta
Tulevaisuuden Suomi Yhteiskunta