Pystysaumoista pontatuista, ontelorakenteisista ja suorista AKO Wall -elementeistä saadaan nopeasti suoraa, vesieristysvalmista kivirakenteista väliseinää, jonka onteloita voidaan helposti käyttää LVIS-putkituksien asennuksiin.

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n AKO Wall -väliseinäelementit sopivat uudis- ja korjausrakentamiseen. Elementit toimitetaan paikalle asennettuina Suomeen, Ruotsiin ja Norjaan.

”Kevytsorabetonisten elementtien pystysuuntaiset ontelot keventävät seinärakennetta ja antavat mahdollisuuden lvis-tekniikan vaivattomaan ja siistiin asentamiseen. Väliseinien nopea pystytys helpottaa lvis-asentajien aikatauluja”, myyntipäällikkö Jari Salo esittelee.

AKO Wall -seinä voidaan pystyttää jo rakennuksen runkovaiheessa, jolloin rakennusajat lyhenevät. Ammattitaitoiset asentajat varmistavat asennuslaitteiden avulla nopean ja turvallisen pystytyksen.

Väliseiniä jo runkovaiheessa

AKO Wall -seinä voidaan pystyttää jo rakennuksen runkovaiheessa, jolloin rakennusajat lyhenevät. Ammattitaitoiset asentajat varmistavat asennuslaitteiden avulla nopean ja turvallisen pystytyksen.

”Elementteihin tullut kosteus haihtuu nopeasti huokoisesta ja hengittävästä väliseinästä, mikä mahdollistaa pystytyksen jo runkovaiheessa ja kuivaketjun syntymisen. Rakennusaikaisen kosteuden seurantaa varmistamme tarvittaessa elementteihin asennettavalla kosteusanturilla”, toimitusjohtaja Teemu Teno mainitsee.

Täsmälliset akustiikkaohjeet

Rakennusbetoni ja Helimäki-Akustikot Oy ovat laatineet 1.1.2018 voimaan tulleiden akustisten määräysten mukaisen akustiikkasuunnitteluohjeen. Siinä kerrotaan, millaisella AKO Wall -rakenteella sekä liitosdetaljilla saavutetaan tarvittava äänitasoeroluku. Ohjeessa on määritelty liitokset erilaisten rakennusten eri seinätyypeille.

Uusien suunnitteluohjeiden valmistuttua on AKO Wall -seinien käyttö kasvanut merkittävästi juuri koulujen, palvelutalojen, sairaaloiden ja päiväkotien väliseinissä. Näissä ääneneristävyys, kestävyys sekä puhdas sisäilma ovat tärkeitä tekijöitä.

Tehokasta yhteispeliä

Rakennusliike Lapti Oy rakentaa Kuopion Porttia, johon tulee liike- ja yritystiloja, asuntoja ja matkakeskus. Kuopion Portin ensimmäisen vaiheen kaikki kosteiden ja teknisten tilojen sekä palvelutalo-osan kaikki väliseinät tehtiin AKO Wall -elementeistä.

”Yhteistyö Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n kanssa on sujunut hyvin. AKO-elementtiseinät nousevat nopeasti runkotöiden kanssa samaan tahtiin, ja lvis-puoli pääsee heti tehokkaasti töihinsä. Tarvittava tekniikka upotetaan elementtien sisään”, Laptin vastaava työnjohtaja Petteri Ovaska kuvailee.

Lisätietoja: http://www.rakennusbetoni.fiTagit:
rakentaminen Rakentamisen edelläkävijät
Rakentaminen Rakentamisen edelläkävijät