Hampaidemme ulkonäkö muuttuu väistämättä vuosien mittaan. Nykyaikaisen hammashoidon ansiosta ongelmia voidaan hoitaa aiempaa helpommin ja kivuttomammin – ja usein edullisemmin kuin uskotaan.

Medident on esteettisen hammashoidon klinikka, joka on alansa edelläkävijänä saanut Suomen laatupalkinto tunnustuksen innovatiivisuudestaan. Klinikan johtaja, hammaslääkäri Seppo Lindroos, uskoo kauniin hymyn kuuluvan kaikille, iästä riippumatta.

”Hymy on ensimmäinen asia, johon kiinnitämme ihmisissä huomiota. Kyse ei kuitenkaan ole vain ulkonäöstä, vaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, johon suunterveydellä on valtava vaikutus”, Lindroos toteaa.

”Kun kotihoito on kunnossa, kestää hammasimplantti koko elämän.”


Hammasimplantti kestävin ja turvallisin vaihtoehto

Lindroosin mukaan yhdenkin hampaan puuttuminen voi vaikuttaa esimerkiksi purentatasapainoon. Mitä puuttuvan hampaan tilanteessa voi sitten tehdä?

”Hammasimplantti on kestävin ja turvallisin ratkaisu hampaiden korvaamiseen. Implantti, eli titaanista valmistettu keinojuuri, kiinnitetään leukaluuhun yleensä paikallispuudutuksessa tehtävässä leikkauksessa”, Lindroos kertoo. ”Kun implantti on luutunut, rakennetaan näkyviin jäävä osa, eli hammaskruunu. Kruunu tehdään jäljitellen täydellisesti potilaan hampaiden muotoa ja väriä.”

Medidentin johtajalla, Seppo Lindroosilla, on yli 30 vuoden kokemus hammashoidosta. Hän on ainoa suomalainen hammaslääkäri, joka on läpäissyt European Society of Cosmetic Dentistry -järjestön sertifiointivaatimukset.

Teknologia tekee hoidosta kivuttomampaa

Implanttihoidon yleistymistä ovat vauhdittaneet uudet teknologiat, kuten kolmiulotteinen kuvantaminen sekä tietokoneohjattu kirurgia.

”Tietokoneohjatussa kirurgiassa implantin asettelu suunnitellaan virtuaalisesti potilaan anatomian mukaisesti. Näin toimenpide on turvallisempi, nopeampi, kivuttomampi ja tarkempi kuin perinteinen hammasimplantin asennus”, Lindroos kuvailee. ”Kun käytössä ovat luotettavat materiaalit ja korkealaatuinen implantti ja kotihoito on vielä kunnossa, kestää hammasimplantti koko elämän.”

Lindroos mainitsee myös oikomisen esimerkkinä toimenpiteistä, jotka ovat helpottuneet teknologisen kehityksen myötä.

”Hampaita voidaan oikoa missä iässä tahansa. Nykyisin oikominen onnistuu usein lähes huomaamattomasti läpinäkyvillä oikomiskalvoilla.”

Anna vaihtoi ulkomaisen implanttihoidon kotimaahan

Keväällä 2019 Anna Telemäki oli valinnan edessä: useita hampaita oli poistettava ja ratkaisu puuttuviin hampaisiin löydettävä. Anna lähti toiseen Euroopan maahan implanttihoitoihin. Ensimmäisellä matkallaan hänet kuitenkin valtasi tunne, ettei ratkaisu ollut oikea. ”Jouduin odottamaan klinikalla pitkiä aikoja. Henkilökunta tuntui erittäin kiireiseltä, ja kiire näkyi myös tökeröinä kommentteina.”

Medidentiin Anna törmäsi etsiessään kotimaisia vaihtoehtoja. ”Medidentillä vastaanotto oli rauhallinen, henkilökunta ystävällistä, eikä ollut kiireen tuntua. Sain rauhassa kysyä, jos mikään askarrutti. Hammaslääkäri ja hoitajat olivat aina tutut. Tuli turvallinen olo.”

Kustannussäästöt olivat tärkeä syy Annan ulkomaille hakeutumiseen. Hän yllättyi, kun kustannukset kotimaassa olivatkin edullisemmat. Medidentillä ei myöskään tarvinnut huolehtia piilokustannuksista, joita ulkomailla olisi kertynyt.

Anna toivoo ihmisten pitävän suunterveyden mielessään: ”Tämä ei ole vain ulkonäköasia, vaan vaikuttaa elämänlaatuun. Hampaiden tärkeyden ymmärtää vasta todella, kun niitä puuttuu!”

Medident

https://www.medident.fi/Tagit:
Terveys & Hyvinvointi
Terveys & Hyvinvointi Yhteiskunta