Tietokeskus on suomalainen, vahvasti kasvava ja paikallinen IT-palvelutalo, joka tarjoaa perustieto­tekniikan palveluita ja ratkaisuja niin pk-yrityksille kuin julkishallinnon organisaatioille.

”Me ajattelemme, että perustietotekniikka on kuin sähköä – se on jokaisen organisaation toiminnan kulmakivi ja sen on oltava koko ajan laadukkaasti saatavilla”, toimitusjohtaja Janne Lipiäinen kertoo Tietokeskuksen palvelufilosofiasta.

Liiketoiminnan jatkuvasti kehittyvät tarpeet IT-ympäristöä kohtaan vaativat koko ajan enemmän osaamista palveluntarjoajilta: ”Asiakkaillemme työn tuottavuuden jatkuva kehittäminen tarkoittaa teknisten ratkaisujen lisäksi myös heidän koko henkilöstönsä osaamisen kasvattamista ja ylläpitoa. Näin esimerkiksi uusista Office 365 -ominaisuuksista saadaan nopeasti täysi hyöty työntekijöiden arkeen.”

Tietokeskuksen käyttäjäkohtaisesti hinnoitellut palvelut mukautuvat asiakkaan tarpeiden ja kulloisenkin henkilöstömäärän mukaan ylös- ja alaspäin – ilman määräaikaisia sopimuksia. Tietotekniikan omistaminen ei ole monenkaan asiakkaan ydinliiketoimintaa. Siksi Tietokeskus tarjoaa myös IT-laitteet samalla palvelukonseptilla. Näin vältytään epämääräisiltä laitepinoilta toimistolla ja toimitaan kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

Tietokeskuksen palveluihin luottaa Suomessa jo yli 700 yritystä, kuten Marimekko, Gasum, Naughty BRGR ja Meyer Turku. Laaja osaaminen mahdollistaa myös räätälöidyt ratkaisut ja projektit, joita Tietokeskus on toteuttanut esimerkiksi Remedylle ja muille peliteollisuuden toimijoille.

Vastuullinen ja kustannustehokas IT-hankintakanava

Tietokeskus on myös yksi maan suurimmista julkishallinnon ja kuntasektorin laitetoimittajista. Hanselin ja KL-Kuntahankintojen sopimustoimittajana Tietokeskuksen asiakkaita ovat niin kunnat, kaupungit, sairaanhoitopiirit kuin yliopistotkin.

”Tarjoamme laajasti erilaisia ratkaisuja, laitteita, lisenssejä ja elinkaaripalveluita aina pienten kuntien tarpeista suurten sairaanhoitopiirien kokonaisuuksiin”, julkishallinnon liiketoimintaa johtava Juha Vesala taustoittaa.

”Muun muassa Helsingin kaupunki, HUS, Oulun yliopisto ja Metsäkeskus hankkivat meiltä laitteita sekä oheispalveluita, kuten esiasennuksia, teknistä konsultointia, tietoturvaa ja laitteiden elinkaaren loppupuolella niiden asianmukaista käytöstä poistoa sekä kierrätystä. Asiakkaamme ovat kiittäneet meitä reagointinopeudestamme, joustavuu­destamme ja asiakaskeskeisyydestämme. Meille asiakkaiden palve­leminen ja heidän tyytyväisyytensä on tärkein asia”, Vesala lisää.

Tietokeskus Finland Oy

  • Toimipisteet 10 kaupungissa
  • Yli 300 asiantuntijaa
  • Liikevaihto 115 M
Tagit:
Business Tulevaisuuden Tekijät
Business Tulevaisuuden Tekijät