Nykyaikaiset ja viihtyisät lautat vievät nykyään mukavasti Viron kahdelle suurimmalle saarelle. Saarenmaalle, jonka suomalaiset tuntevat suositusta laulusta ja upeasta luonnostaan tunnetulle Hiidenmaalle. Saarilla pääsee nauttimaan huippuluokan kylpylöistä, aktiivisesta golfviikonlopusta ja henkeäsalpaavista maisemista. Lauttaoperaattori TS Laevad OÜ:n tavoitteena on olla alueen ympäristöystävällisin kuljetusyritys, minkä vuoksi se on aloittanut ensimmäiset testiajot hybridilautoilla.

E-lippu etukäteen

TS Laevad tarjoaa vuosittain palvelujaan yli 2,4 miljoonalle matkustajalle. Heistä 60 % käyttää mieluummin sähköistä lippua matkustaessaan Saarenmaalle ja Hiidenmaalle. Lippuja voi ostaa yrityksen verkkosivuilta osoitteesta www.ferries.ee tarvittaessa jopa useita kuukausia etukäteen. Lisäksi laivalippuja voi tietenkin ostaa suoraan satamista, kun olet matkalla Viron kauniille saarille.

Muinaisen virolaissankarin mukaan nimetty Tõll-lautta on tarkoitus muuttaa ympäristöystävälliseksi hybridialukseksi helmikuuhun 2020 mennessä. Alus varustetaan akuilla, jotka vähentävät dieselpolttoaineen kulutusta ja pakokaasujen määrää korvaamalla fossiiliset polttoaineet akkuihin kertyneellä sähköllä. Uudistuksen myötä noin viidesosa Natura 2000 -alueen lähellä liikennöivän lautan käyttämästä dieselpolttoaineesta voidaan korvata sähköllä.

TS Laevad OÜ:n hallituksen puheenjohtajan Jaak Kaabelin mukaan ympäristöystävällisyys on ratkaisevan tärkeä tekijä yritykselle, joka liikennöi Väinämeren merialueella ja luonnonsuojelualueella, joka erottaa Saarenmaan ja Muhun saaren Manner-Virosta.

”Viime vuosina lautoille on luotu useita ympäristöystävällisiä ratkaisuja, kuten kertakäyttöisistä muovipilleistä luopuminen, jätteiden lajittelu ja sähköisten lippujen käyttöönotto. Otamme ensimmäisinä Virossa käyttöön dieselpolttoainetta ja sähköä hyödyntävän hybridilautan, joka tekee huomattavan määrän matkoja joka päivä ja liikkuu paljon alle nolla-asteen lämpötiloissa ja erilaisissa jääolosuhteissa Saarenmaalle ja Muhulle päästäkseen, Kaabel toteaa.

”Uskomme, että ympäristöystävälliset, sähkökäyttöiset alukset ovat lauttaliikenteen tulevaisuus etenkin lyhyemmillä reiteillä Virossa ja muissa maissa. Varsinkin kun otetaan huomioon maailmanlaajuinen tavoite vähentää hiilidioksidipäästöjä.”

Nollapäästöt

”Pyrimme lopettamaan fossiilisten polttoaineiden käytön täysin lautoillamme, jotka liikennöivät Väinämerellä ja saavuttamaan nollapäästöjen tavoitteen. Uskomme, että ympäristöystävällisyydestä on tulossa yhä tärkeämpi peruste matkailijoille, jotka saapuvat Viron saarille ensisijaisesti nauttimaan luonnon rauhasta ja ruoan puhtaudesta vuosi toisensa jälkeen. ”

www.ferries.eeTagit:
Matka 2020 Matkailu
Matka 2020 Matkailu