Maailmassa ei ole montaa kaupunkia, jossa risteilylaivat saapuvat suoraan kaupungin keskustaan, vain kävelymatkan päähän UNESCOn maailmanperintölistalla olevasta vanhasta kaupungista. Suurin osa suomalaisista tuntee jo tämän kaupungin. Se on Tallinna, vain kahden tunnin lauttamatkan päässä Suomesta sijaitseva suosittu matkakohde. Vähemmän tunnettu asia on se, että Tallinnan satama, joka toivottaa vuosittain tervetulleeksi 11 miljoonaa matkailijaa, muuttuu nopeasti ja uudistuu lähes tunnistamattomaksi seuraavan vuosikymmenen aikana.

Lukuisat matkustajat ovat jo huomanneet ensimmäiset uudistukset, joiden tarkoituksena on tehdä vierailusta Tallinnaan entistä helpompaa. Vuosi sitten alkaneen D-terminaalin peruskorjauksen ensimmäinen vaihe valmistui lokakuussa ja nyt matkustajat pääsevät jo nauttimaan terminaalista Tallinnan satamaan ja vanhaan kaupunkiin avautuvista upeista maisemista.

Ensi kesänä, kun Tallinkin käytössä oleva terminaalirakennus valmistuu, matkustajilla on käytössään nykyaikainen ja valoisa terminaali, jonka sisustuksessa on käytetty vaaleita sävyjä ja puuta.

Sen jälkeen on vuorossa Eckerö Linen ja Viking Linen käytössä olevan A-terminaalin uudistus, jotta myös siellä matkailijat saavat käyttöönsä enemmän tilaa, mukavat odotus- ja oleskelualueet sekä paremman valikoiman kauppoja ja kahviloita.

Uusi nykyaikainen kaupunkiympäristö ja raitiovaunuyhteys keskustaan

Sataman muutokset eivät rajoitu vain terminaaleihin vaan ne leviävät myös muille alueille sataman ympäristöön. Alueelle rakennetaan parhaillaan useita asuin- ja toimistotaloja ja lisää näyttäviä muutoksia on luvassa. Muutama vuosi sitten Tallinnan satama järjesti kansainvälisen Masterplan 2030+ -ideakilpailun satama-alueen kokonaisvaltaiseksi kehittämiseksi. Sen voitti kuuluista arkkitehtitoimisto Zaha Hadid Architects, jonka portfolioon kuuluu useita merkittäviä projekteja maailman metropoleissa.

Nyt valmistelut arkkitehtitoimiston suunnitelman toteuttamiseksi ovat jo käynnissä ja tulevaisuudessa laivamatkustajat pääsevät kulkemaan suoraan nykyaikaiseen kaupunkitilaan, joka yhdistää sataman, Rotermannin korttelin ja Kalamajan alueen. Siitä tulee vetovoimainen kohde suomalaisille ystävillemme.

Tämä tarkoittaa sitä, että Tallinnan tyhjät ranta-alueet katoavat ja niiden tilalle tulee kaupallista toimintaa, kuten kauppoja, kauneussalonkeja ja terveys- ja hyvinvointipalveluita tarjoavia yrityksiä.

Tulevien vuosien suunnitelmiin sisältyy myös Tallinnan matkustajasataman yhdistäminen kaupungin keskustaan, Kalamajaan ja Ülemisten ostoskeskukseen raitiovaunulinjalla.

Houkuttelevia asuinmahdollisuuksia

Tallinnan rannoille rakennettavat uudet asuintalot ovat nykyään suuressa suosiossa suomalaisasiakkaiden keskuudessa. He arvostavat erinomaista rakentamisen laatua, innovatiivisia ratkaisuja, skandinaavista tyyliä, puun ja luonnonkiven käyttöä, tilavia pohjaratkaisuja, korkeita huoneita ja terasseja.

Toinen satama-alueen vetovoimatekijä on Tallinnan vierasvenesatama, jossa on 110 laituripaikkaa. Pelkästään viime kesänä siellä ankkuroitui yli 750 venettä Suomenlahden pohjoisosasta.Tagit:
Matka 2020 Matkailu
Matka 2020 Matkailu