Vuodesta 2015 lähtien virolaiset ovat nimenneet Ülemiste-keskuksen Viron pääkaupunkiseudun parhaaksi kauppakeskukseksi. Euroopan parhaan kauppakeskuksen tittelin Ülemiste voitti vuonna 2016.

”Ülemiste on nykyaikainen, tilava ja inspiroiva ostos- ja viihdekeskus, jossa on panostettu brändien monipuolisuuteen ja laajaan valikoimaan. Moni näistä ei ole edustettuna Suomessa, joten myönteisiä yllätyksiä varmasti löytyy,“ Ülemiste-keskuksen markkinointipäällikkö Tiia Nõmm kertoo.

Kantar Emor -laitoksen kyselytutkimuksissa Ülemiste on nimetty vuodesta toiseen Tallinnan ja sitä ympäröivän Harjumaan läänin parhaaksi kauppakeskukseksi. Vuosittain keskuksessa käy lähes 8 miljoona ihmistä. Noin puolesta miljoonasta turistista valtaosa on suomalaisia.

Ülemiste on tavallaan ”Tallinnan Tripla“. Se sijaitsee kolmen kilometrin päässä sekä matkustajasatamasta että Viru-aukiolta ja perille pääsee kätevästi sekä ratikkalinjalla 4, sataman ja lentokentän väliä ajavalla bussilinjalla 2, junalla tai jopa lentämällä.

”Mehän olemme vain 10 minuutin kävelymatkan päässä lentoasemalta,“ Nõmm hymyilee.

Ülemistestä ollaankin Virossa rakentamassa valtaisaa matka-, ostos- ja viihdekeskusta, joka nitoo lähivuosina yhteen juna-aseman, itse kauppakeskuksen sekä lentoaseman. Jos Helsingin ja Tallinnan välinen tunneli joskus toteutuu, siinä kulkevien junien pääasema on juuri Ülemiste.

KFC:kin valitsi Ülemisten

Kauppakeskuksen vetovoimasta kertonee sekin, että kun legendaarinen Kentucky Fried Chicken -pikaruokaketju teki tuloaan Viron markkinoille viime syksyllä, sen nappasi kattonsa alle nimenomaan Ülemiste, vaikka muitakin ottajia olisi riittänyt.

”Meidän toimintamalli perustuu vetokeskuksiin. Liikkeet on ryhmitelty aihepiireittäin, jolloin ne löytyvät helpommin yhteensä 250 kaupan ja palvelun joukosta. Uutuuksiimme kuuluu muun muassa kuuden salin elokuvateatteri Apollo Kino Ülemiste, ja vuoden 2020 alussa avaamme ympärivuorokautisen kuntosalin Gym!“ Nõmm listaa.

Asiakkaiden mukavuudesta huolehtivat 2000 pysäköintipaikkaa ja älylaitteisiin asennettava Ülemiste-sovellus, joka helpottaa navigointia. Näkövammaiset puolestaan ovat palkinneet keskuksen erikoislattiasta, joka edesauttaa turvallista kulkemista.Tagit:
Matka 2020 Matkailu
Matka 2020 Matkailu