Kotimainen Pihla Group kehitti ikkunan, joka parantaa merkittävästi matkapuhelinten kuuluvuutta ja datasiirtoa sisätiloihin. Suomalaiskeksintö on ainutlaatuinen maailmassa.

”Olemme erittäin iloisia, että löysimme ikkunasta ratkaisun ongelmaan, joka puhuttaa kaikkialla. Pihla Antennilasi on suomalaisen huippuosaamisen lopputulos”, sanoo Pihla Groupin toimitusjohtaja Antti Vuonokari.

Uuden sukupolven Pihla Antennilasi syntyi yhteistyössä suomalaisen antenniteknologian huippuasiantuntijan StealthCase Oy:n kanssa.

”Ikkunan uusiminen on ympäristöteko, jolla voi samalla parantaa huomattavasti asumismukavuuttaan”, sanoo Antti Vuonokari.

Huomaamaton ja huoltovapaa

Matkapuhelimen kuuluvuus sisätiloissa on kasvava ongelma, sillä energiatehokkaiden rakennusten ulkoseinät, nykyaikaiset ikkunat ja tiivis kaupunkirakentaminen vaimentavat mobiilisignaalia.

Lokakuussa lanseerattu 5G-verkko leviää vauhdilla Suomeen. Arki muuttuu hankalaksi, mikäli tila, jossa asutaan tai työskennellään, ei läpäise verkon signaalia.

”Kuuluvuusongelma voi pahimmillaan aiheuttaa jopa vaaratilanteita, jos esimerkiksi hätäpuhelun soittaminen ei onnistu tai tiedonsiirto dataverkossa ei toimi”, huomauttaa Pihla Groupin markkinointijohtaja Minna Keränen.

Pihla Antennilasi ohjaa mobiilisignaalin sisälle rakennukseen ja levittää sen huoneeseen. Se mahdollistaa kännykän ja muiden mobiililaitteiden vakaan ja nopean yhteyden verkkoon.

Antennilasi on saatavilla kaikkiin Pihla- ja Tiivi-ikkunoihin. Se toimii myös sälekaihtimien kanssa. Antenni on lähes huomaamaton kuvio lasissa eikä vaadi sähköä tai huoltoa.

”Antennilasi on investointi tulevaisuuteen. Ikkunoita valittaessa kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon myös kuuluvuuskysymykset”, sanoo Keränen.

Pihla Group

  • Suomen johtava ikkuna- ja ovivalmistaja.
  • Tuotemerkit Pihla, Tiivi, Profin, Klas1, Sydänpuu ja Lämpölux.
  • Kaikki valmistus Suomessa kuudella tehdaspaikkakunnalla.
  • Pihla Groupin ja sen omistamien yhtiöiden liikevaihto oli 171 M€ vuonna 2018.
  • Yhtiöt työllistävät 1 000 henkilöä.
  • Investoi tänä vuonna Suomessa noin 3 M€.


Tagit:
Business Edelläkävijät 2020
Business Edelläkävijät 2020