Arvoasuntojen myyntiprosessi on keskivertoasunnon myyntiä pitkäkestoisempi. Se edellyttää vankkaa luottamusta myyjän, välittäjän ja ostajan välillä.

Kasarmintorin laidalla Helsingissä sijaitseva Snellman Sotheby’s International Realty on arvoasuntojen myyntiin keskittynyt välitysliike, jonka toimintatapaa värittävät vahva ammattitaito, luottamuksellisuus ja perusteellinen paneutuminen kohteeseen.

”Vaikka suuri osa kohteistamme sijaitsee Etelä-Helsingin vanhoissa kortteleissa, arvoasunto voi olla paljon muutakin kuin arvokas kivitalo keskustassa”, toteaa partner Kenneth Katter.

”Arvoasunnossa on aina jokin erityisominaisuus, joka voi itse rakennuksen lisäksi liittyä esimerkiksi taidehistoriaan, yleiseen historiaan tai luontoarvoihin.”

”Tavanomaisten kiinteistöjen myynnissä liikutaan usein välittäjän henkilöbrändi edellä, mutta arvoasuntojen kaupassa pääosassa on aina myytävä kohde”, toteaa myyntijohtaja Elina Aalto.

”Kohteeseen paneudutaan perusteellisesti, tarvittavat asiakirjat hoidetaan huolella ja palveleva asenne säilytetään loppuun asti. Pikavoittoja tässä ei haeta.”

Vastoin yleistä luuloa arvoasuntojen ostajat eivät enää ole pelkästään yrityksiä, diplomaatteja tai yhteiskunnan varakkaimpia. Ostajien joukossa on yhä enemmän kohtalaisen tavallisia lapsiperheitä, jotka arvostavat sijaintia ja laadukasta arkea.

Laadukkaana esimerkkinä arvoasunnoista Aalto mainitsee linnamaisen, v. 1900 ja 1906 valmistuneen As. Oy Tähtitorninmäki 16 -yhtiön, jossa on historiaa henkiviä kaupunkiasuntoja.

Sotheby’s-yhteistyö on väylä kansainväliseen asuntokauppaan

Snellman Sotheby’s Realtyn yhteistyö kansainvälisen Sotheby’s -ketjun kanssa alkoi viisi vuotta sitten. ”Yritys on maailmanlaajuisen ketjun ainoa jäsen Suomessa. Sen kautta asiakkaalle avautuu pääsy globaaliin verkostoon, jonka digitaalisten kanavien kautta suomalainen kohde tavoittaa yhdellä ilmoituksella satojatuhansia ostajaehdokkaita. Kansainvälinen asuntokauppa käy molempiin suuntiin, mutta viime aikoina erityisesti eurooppalaiset ovat kiinnostuneet suomalaisista myyntikohteista”, kertoo Katter.

Lisätiedot: www.sothebysrealty.fiArvoasunnot