CleverBin mahdollistaa erilaiset Lean-mukaiset sisälogistiikan ratkaisut. Laatikko muodostaa automaattisesti tilauksetn on se työpisteellä tai perinteisesti hyllykössä. Myös automaattiset Kanban-ratkaisut ovat mahdollisia. 

Ferrometal tuo markkinoille älykkään teollisuuden palvelukonseptin pientarvikkeiden varastoinnin optimointiin. CleverBinin uusi teknologia varmistaa, että kriittisiä C-osia on aina riittävästi, eikä niiden loppuminen aiheuta häiriötilanteita tuotantoon. 

Ferrometal on ollut edelläkävijä Lean-tuotantoon tähtäävien ratkaisujen kehittämisessä ja on tuonut Suomen markkinoille esimerkiksi rfid-ohjauksen Kanban-järjestelmiin. Käytännössä Kanbania on toteutettu teollisuudessa kahden laatikon periaatteella, missä C-osien loputtua ottolaatikosta se nostetaan palautusaseman hyllyn päälle. Tästä muodostuu mobiiliyhteyden avulla tilaussignaali toimittajalle. Vaihtoehtoisesti hyllyttäjä lukee ottolaatikon etiketin viivakoodin ja tilaa täydennyksen. Nämä toimintamallit ovat hyviä, mutta Ferrometal on halunnut mennä viedä pidemmälle eliminoimalla inhimillisten tekijöiden vaikutuksen ja tekemällä järjestelmästä ennakoivan sekä paikkariippumattoman. 

CleverBin teknologia tarkkailee pinnan tasoa ja muodostaa tilauksen esim. suoraan kokoonpanopaikalta tai vaikka työpöydältä. Näin asentaja voi keskittyä työhönsä ja tuotteita on aina oikeaan aikaan riittävä määrä käytettävissä.

Tuotteiden toimitusaika Ferrometallilla kaikkialle Suomeen on vain 1 vuorokausi, mutta tuotannon pyöriessä sekin voi olla aivan liian pitkä. Vuorokaudessa tuotanto ehtii seisahtua ja puolivalmisteita kasaantua, mikä tulee hyvin kalliiksi. Joskus myös erikoisosien etsinnässä kuluu aikaa ja organisaatio joutuu käyttämää energiaa “tulipalojen sammuttamiseen”. Tuotannon tarpeita voi olla mahdotonta ennustaa tarkasti ja suurten puskurivarastojen ostaminen ennakkoon puolestaan sitoo pääomia. Aidossa Lean-ajattelussa tavaraa on juuri sopivasti ennakoiden tai imuohjauksella. 

CleverBin ratkaisee perinteisten Kanban-järjestelmien pullonkaulat sillä ottolaatikossa on optinen silmä, joka havaitsee hyvissä ajoin kiinnitysosien tai pienkomponenttien vähenemisen ja generoi ostotilauksen Ferrometallin ERP-järjestelmään mobiiliyhteyden kautta. Täydennystoimituksen hyllytys tapahtuu Ferrometallin toimesta palveluna tai sen hoitaa asiakkaan oma sisälogistiikka tai nimetty kumppani. Näin tilauksen syntyminen tehdään ajoissa, se ei ole riippuvainen siitä onko laatikko muistettu laittaa palautusasemaan tai esimerkiksi vaakapaikalle, tai onko hyllyttäjä käynyt lukemassa viivakoodin. CleverBin on myös paikkariippumaton eli sen voi viedä esimerkiksi työpisteen viereen helpottamaan asennusta. 

CleverBin laatikossa optinen silmä tarkkailee pinnan tasoa ja tekee täydennystilauksen automaattisesti ennalta nimikekohtaisesti asetetun tilauspisteen alituttua.

Edut ovat kiistattomat sillä nopean ja ennakoivan järjestelmän avulla voidaan vähentää varaston arvoa ja tehostaa tuotantoa. Samalla eliminoidaan virheet ja saavutetaan parempi tarkkuustaso. Prosessi on myös täysin läpinäkyvä sillä käyttäjä saa käyttöönsä käyttöliittymän mittaristoineen, jonka avulla voidaan seurata kulutuksen kehitystä ja säätää tilauspisteitä. 

Laatikoiden koko ja määrä optimoidaan tuotantoprosessin tarpeiden mukaan. CleverBin-ottolaatikoiden toimitukset alkavat tammikuussa 2020. 

Lisätietoja: 
Mika Brandt, toimitusjohtaja 
mika.brandt@ferrometal.fi 
p. 040 759 9954 

Ferrometal 

Ferrometal Oy tunnetaan Itämeren alueella alan johtavana kiinnitystarvikkeiden ja asiakkaiden lopputuotteen kokoonpanoon sekä asentamiseen käytettävien pientarvikkeiden täsmätoimittajana teollisuudelle, tukkuportaalle ja rakennussektorille. Vuonna 1976 perustetun yrityksen liikevaihto on noin 32 miljoonaa euroa (2019) ja se työllistää yli 100 henkilöä Suomessa ja Balttiassa. Ferrometal kehittää älykkäitä sovelluksia ja järjestelmiä niin jälleenmyyjille kuin vaativiin teollisiin ympäristöihin tehostamaan pientarvikkeiden tilaus-toimitusketjua. Ferrometal Oy on osa Würth-konsernia. 

www.ferrometal.fi Tulevaisuuden Suomi