Ohjelmistorobotti ei tylsisty yksitoikkoisista tehtävistä ja jaksaa puurtaa väsymättä. Bittiumilla kehitetään ohjelmistorobotteja eli botteja omiin ja asiakkaiden tarpeisiin, jotta työntekijät voisivat keskittyä luoviin ja vaativiin tehtäviin.

Projektipäällikkö Kreetta Kronqvistin T-paidassa tervehtii hassun näköinen robottiukko joka julistaa: ”The bots are coming!”. Tätä Bitnatoriksi nimettyä tyyppiä voisi leikillisesti kutsua Bittiumilla työskentelevän Kronqvstin kollegaksi.

”Bitnator on hyvä esimerkki siitä, mitä haluamme tarjota myös asiakkaillemme: botti, joka hoitaa tarkkuutta vaativat rutiinitehtävät”, kertoo Bittiumin Connectivity Solutions -tuote- ja palvelualueen johtaja Tommi Kangas.

Bitnatorin tehtäviin kuuluu esimerkiksi päivittäinen ohjelmistopäivitysten automaattitestausten tarkistaminen.

”Tämän hoiti ennen yksi suunnittelijoistamme, ja aikaa siihen kului noin tunti päivässä. Vastaavasti muut suunnittelijamme joutuivat odottamaan testausten tarkistamista”, Kronqvist sanoo.

Bittiumin oma osaaminen huippuluokkaa

Oululaisella Bittiumilla on vankka ja laaja kokemus tuotekehityksestä. Tänä vuonna 35 vuotta täyttävä yritys kätkee seiniensä sisään koko joukon insinöörejä.

”Tämä on yksi ehdottomista vahvuuksistamme. Oma osaamisemme on huippuluokkaa. Kilpailukykymme pohjautuu laajaalaiseen ja kokonaisvaltaiseen osaamiseen, pitäen sisällään niin ohjelmisto-, laite- kuin järjestelmäkehitystäkin, tietoturvaosaamista unohtamatta”, Kangas summaa.

Bittiumin kehittämä botti voidaan liittää mukaan asiakkaan omaan tuotekehitysprojektiin. Näin asiakas saa samat hyödyt jotka Bittium itsekin on saanut: nopeuden, tarkkuuden, tehokkuuden ja kustannushyödyn.

”Yksi hyvä esimerkki on komponenttien elinkaarta seuraava botti. Se ilmoittaa, kun jonkin komponentin elinikä on tulossa tiensä päähän. Näin ollen komponentti ennätetään vaihtaa hyvissä ajoin”, Kangas sanoo.

Yksinkertaisuudessaan botti parantaa työn laatua, sillä se ei tee virheitä. Samalla se vapauttaa suunnittelijat luovempiin ja vaativampiin tehtäviin.

”Itse tykkään myös ajatella niin, että botti vapauttaa meidät niihin tehtäviin, joissa saamme toimia vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa”, Kronqvist sanoo.

Tulevaisuuden tuotekehitys automatisoituu

  • *Ohjelmistorobotiikka (Robotic Process Automation) on menetelmä jonka tavoitteena on virtaviivaistaa liiketoimintaprosesseja automatisoimalla manuaalisesti suoritettavia tehtäviä, jotka ovat aikaa vieviä, toistuvia ja alttiita virheille.
  • *Tuotekehityksen edelläkävijänä Bittium on hyödyntänyt ohjelmistorobotiikkaa sisäisesti jo parin vuoden ajan aina tuotekehityksestä taloushallintoon.
  • *Bittiumin oma tietoturvallinen palvelualusta mahdollistaa nopean ja joustavan bottikehityksen.Tulevaisuuden Suomi