Kuva: Rasmus Jurkatam

Kukapa olisi uskonut, että sanat Juice Leskisen laulusta konkretisoituisivat tavalla, jonka olemme tänä keväänä kokeneet. Viro ja Suomi sulkeutuivat tilapäisesti toisiltaan kuin neuvostoaikojakin tiukemman koronaesiriipun taakse. Tässä lievitystä ikävään ja vinkkejä elämyksistä, joita voit kokea turvallisesti kotoasi käsin.

Vuosi alkoi – ja toki jatkuukin poikkeustilan jälkeen – upeilla ruokaelämyksillä. Tammikuussa Matkamessuilla kerroimme mm. Haapsalun ja Läänemaan ruokamaakunta 2020 -tittelistä, fine dining -ravintolaviikoista, Euroopan parhaat keittiömestarit Tallinnaan tuovasta Bocus d’Or Europe -kokkikilpailusta (uusi tapahtuma-aika 2.-4.9.) sekä White Guide -ravintolaoppaan www.flavoursofestonia.com eri puolilta Viroa suosittelemista yli sadasta ravintolasta, joista peräti 32 kuuluu korkean tason, mestaritason tai kansainvälisen mestaritason luokkaan. Ne kaikki odottavat Sinua, kun laivat jälleen aloittavat liikennöintinsä.

Osallistu Virolaiseen ruokavisaan ja voita!

Niin kauan kuin ravintolakeittiöiden uunit ovat tilapäisesti kylminä, voit testata tietojasi virolaisesta ruoasta ja ruokakulttuurista matkailusivuston www.visitestonia.com/fi leikkimielisessä tietovisassa. Jos onnetar suosii, voitat upean virolaisen ruoka- ja design-palkinnon kotiisi toimitettuna! Portaalin etusivulta voit myös tilata sähköpostitse kerran kuukaudessa lähetettävän uutiskirjeen, joka käsittelee ajankohtaisia teemoja ja tarjoaa inspiroivia ideoita seuraavan Viron-matkasi suunnitteluun.

Kuva: Georg Tulver

Lumoudu 24/7-luontokameroista

Tosiajassa eteneviä ns. “hitaita tv-lähetyksiä“ on Suomessa nähty niin kaupan kassahihnalta kuin Norjan halki kulkevasta junastakin. Virolaiset ovat aina kunnioittaneet ja rakastaneet luontoaan, ja virolaiseen luontoon on helppoa rakastua. Jo yli 10 vuoden ajan on www.looduskalender.ee -sivusto välittänyt 24/7-kuvaa eri puolille Viroa asetetuista luontokameroista. Juuri nyt voit seurata suoraa lähetystä esim. kahta munaa hautovan maakotkanaaras Heljun pesästä Keski-Viron Soomaalta, johon kotkanpojat kuoriutunevat 20.-26.4. viikolla. Tutkailla voit myös hylkeiden merenrantaelämää Vilsandin luonnonpuistosta sekä itävirolaisen Alutagusen metsäaukiokameraa, jota suuri karhu kävi ihmettelemässä ja nuuskimassa aprillipäivän aamuna. Tallinnan eläintarhan norsujen, sarvikuonojen, jääkarhujen ja lumileopardien puuhia voit puolestaan seurata osoitteessa: www.interactivezoo.eu/

Kuva: Kalle Pihelgas

Vieraile virtuaalisesti

Vaikka matkailu- ja kulttuurikohteiden ovet ovat poikkeustilan vuoksi suljettuina, voi moniin museoihin ja niiden näyttelyesineisiin tutustua myös virtuaalisesti esim. 360 asteen katselukulmavideoiden avulla. Samoin virolaisen musiikin antimia voi nauttia netin välityksellä. Tässä listaa mieleisistämme nettiosoitteista:

Myös Viron kulttuuriministeriö on julkaissut laajan englanninkielisen listan nettielämyksistä. Osa sivuston linkeistä voi tosin johtaa vain vironkieliseen tai maantieteellisesti vain Virossa katseltavissa olevaan sisältöön: www.kul.ee/en/culture-you-can-enjoy-home

Kuva: Andress Teiss

Pysy kuulolla!

Viron matkailun edistämiskeskuksen Suomen viestintäpäälliköllä Timo Raussilla on vielä yksi vinkki kaikille Viron-ystäville.

”Kaikkein tuoreimmat Viro-uutiset ja matkavinkit välitämme käytännössä päivittäin Facebook-sivullemme ’Löydä Viro, Visit Estonia’. Liity siis jo tänään siellä seuraamme, pidä lähimmäisistäsi huolta, pysy itsekin terveenä ja tule käymään Virossa – kukkarolle ystävällisessä lähimatkailukohteessa – mutta vasta sitten, kun se on meille kaikille jälleen mahdollista ja turvallista.” #pysykotona #pysyterveenä #visitestonialaterKevät ja elämykset