Sakari Kiiskinen aloitti Transvalissa uransa trukkikuskina. Jenni Ailio puolestaan työharjoittelijana. Tänään he luotsaavat Transvalia perusarvoja kunnioittavan henkilöstöjohtamismallin pohjalta.

Jos Transvalin toukokuussa nimitetyn johtajan, Sakari Kiiskisen, positiivisesta viestintätavasta pitäisi poimia yksi pääviesti ja kuljettaa se lukijoille, valinta olisi helppo.

”Logistiikka-yrityksen tärkein voimavara on motivoitunut, osaava ja sitoutunut henkilöstö. Vain se tarjoaa pohjan tyytyväisille asiakassuhteille ja pitkäjänteiselle menestykselle”, Sakari Kiiskinen toteaa.

46-vuotias Kiiskinen on pidetty ja arvostettu transvalilainen, joka on noussut perinteisellä tavalla, askel askeleelta johtajaksi.

”Aloitin täällä vuonna 1999 kesätöissä trukkikuskina. Transval on käytännössä ainoa työnantajani. Olen 20 vuoden ajan tehnyt lähes kaikkia töitä, mitä logistiikka-alalla voi eteen tulla. Viimeisimpinä vuosina olen toiminut varatoimitusjohtajana”, Kiiskinen juttelee.

Kiiskinen ymmärtää, että logistiikka-alalla työstä maksettava korvaus motivoi työntekijöitä.

”Toiseksi tärkein tekijä on joustavuus, jota pitää löytyä myös työnantajan puolelta”.

Luottamusta, sitoutumista ja uudenlaista ajattelukykyä punnitaan haastavina aikoina

Kiiskisen yksi vahvuus on viestiä Transvalin lähes 5 000 työntekijälle hyvin maanläheisesti niin, että villakoirasta löytyy ydin.

”Kun me pystymme järjestämään nopeasti varastokeräilijälle lisätyötunteja, jotta tämä saa ostettua rikkoontuneen pesukoneen tilalle uuden, hän jättää kuntosali-illan kaverin kanssa väliin ja lähtee tiimipelurina töihin, kun asiakas tarvitsee kiireesti lisää tavaraa myyntiin”.

Työntekijöille riittää Transvalilla töitä tyytyväisten asiakkaiden ratkaisukumppanina.

”Meidän kauttamme työntekijällä on yksi työnantaja ja töitä riittää vaikka toimipiste voikin välillä vaihdella. Meillä koulutetaankin Transval Akatemiassa sisälogistiikan moniosaajia. Yrityksessämme on valtavan monipuolinen logistiikka-alan osaaminen ja kokemus, ja mielellämme jaamme näkemyksiämme myös asiakkaiden toiminnan kehittämiseksi.”

Asiakkaan työntekijät töihin – vältetään irtisanomisia

Nykyisin Transvalin HR johtajana toimiva, vuonna 2007 Transvaliin työharjoittelijaksi tullut Jenni Ailio korostaa myös muutossopeutumiskykyä.

”Luotettavana logistiikan kumppanina etsimme yhdessä ratkaisut asiakkaiden kanssa ja joustamme tehokkaasti, jotta sopeudumme asiakkaiden nopeastikin muuttuviin tilanteisiin.”

Yksi ratkaisu on ottaa asiakkaan henkilöstö töihin Transvalille. Vuosien mittaan tuhansista asiakkaiden työntekijöistä on tullut transvalilaisia.

”Kun asiakas päättää siirtää logistiikkatyöt meille, otamme hyvin usein myös asiakkaan henkilöstöä meille töihin. Näin ihmiset eivät jää työttömiksi, vaan pääsevät tekemään ja kehittymään Transvalissa oman alansa ammattilaisiksi ja jatkamaan työtään transvalilaisena, joko entisen työantajansa tiloissa tai siirtymään muiden Transvalin asiakkaiden tiloihin. Me otamme ihmiset avosylin vastaan kyllä.”

Transvalin joustavaa asennetta kuvaa hyvin myös uudenlainen, laatikon ulkopuolinen ajattelumalli.

”Asiakkaamme voivat ulkoistaa logistiikkaansa juuri sen verran kuin haluavat. Meidän kauttamme voi toimintavarmuuden takaamiseksi saada avuksi ratkaisevan tärkeät, kokeneet logistiikka-ammattilaiset silloinkin, kun yritys vuokraa osan extraajista henkilöstöpalveluyrityksestä. Toki meille voi ulkoistaa koko tuotannon logistiikan tai varaston.”

Kiiskinen ja Ailio toteavat yhdessä, että tärkeintä Transvalille on, että asiakkaalla on joka päivä oikea määrä ammattilaisia kyseisessä toimipisteessä eikä hän maksa turhasta.

TIESITKÖ TÄMÄN TRANSVALISTA?
  • Palvelee noin 500 asiakasta Suomessa ja Baltian maissa asiakkaiden omissa tiloissa; esimerkiksi varastoissa, terminaaleissa, teollisuudessa ja myymälöissä.
  • Yhtiö on toiminut 25 vuotta, henkilöstöä noin 5 000.
  • Palvelu kattaa toimitusketjuratkaisut kuljettamisesta varastointiin sekä asiakkaiden tiloissa tapahtuvat sisälogistiikan ratkaisut ja logistiikan ammattiosaajien henkilöstöpalvelut.
  • Toimintaa koko maan alueella, pääkonttori Helsingissä.
  • Muuttaa asiakkaiden sisälogistiikan kiinteitä kuluja muuttuviksi kustannuksiksi.
  • Suomen markkinajohtaja ulkoistuslogistiikassa.
  • Tekee sen, minkä lupaa.

www.transval.fiTulevaisuuden Yritys