Laadukas työsuhdesähköpyörä ympäristöystävällinen tapa liikkua. Lisäksi se on kannattava ja itsensä takaisin maksava investointi työhyvinvointiin.

Työsuhde-etuna tarjottava sähköavusteinen polkupyörä hyödyttää sekä työnantajaa että työntekijää mutta myös koko maapalloa.

Sähköpyörä on ympäristöystävällinen ja yhteiskuntavastuullinen valinta, sillä yksityisautoilu tuottaa huomattavasti kasvihuonepäästöjä. Kestävämpien liikkumismuotojen, kuten kevyen liikenteen, valitseminen työmatkoille vähentää liikenteen päästöjä.

Lisäksi Electrobiken laadukkaita tuotteita huolletaan ammattimaisesti ja säännöllisesti, joten sähköpyörien elinkaari on pitkä, mikä tukee kestävää kehitystä. 

”Sähköpyörän voi tarjota työsuhde-etuna jokaiselle työntekijälle ja siten sitouttaa henkilöstöä työnantajaan. Sähköpyörä saattaa olla työntekijälle liian suuri kertainvestointi, mutta työnantaja saa sähköpyörän hankintahinnasta tai leasing-kuluista verovähennykset samaan tapaan kuin autoedusta. Kustannukset on helppoa budjetoida tilikausittain”, kertoo yrittäjä Jani Jokinen Electrobikesta.

Kuvassa oikealla on Jani Jokinen, omistaja ja hänen poikansa Jimi Jokinen, Vantaan liikkeen johtaja.

Arkiliikunta tukee työssä jaksamista

Pyörällä töihin saapuva työntekijä on virkeä, hyväkuntoinen ja valmis päivän haasteisiin. Hyvinvoiva henkilöstö on tuottelias.

Taajama-alueella polkupyörä on nopein kulkuneuvo alle viiden (kymmenen) kilometrin matkoilla. Sähköavusteisella polkupyörällä liikkuminen on tavallista polkupyörää vaivattomampaa, joten sähköpyörällä on helppoa kulkea matkoja, jotka tuntuvat liian pitkiltä perinteisellä pyörällä polkien.

”Sähköpyörällä tehdyt työmatkat ovat sujuvia, sillä aikaa ei tarvitse käyttää ruuhkissa odotteluun, ja pysäköintiongelmia ei ole”, Jokinen kuvailee.

Sähköpyörä on kätevä myös liikuttaessa esimerkiksi asiakastapaamisiin tai palavereihin työpäivän aikana. Pyöräily myös katkaisee toimistopäivän istumista ja virkistää. Täyteen ladattu akku riittää käytetystä avusteisuudesta riippuen noin 50-160 km matkaan. Sähköpyörää voi käyttää perinteisen pyörän tapaan kokonaan lihasvoimin, mikäli akku tyhjenee.

”Sähköpyörät eivät ole vain taajamien juttu, vaan toimiva kulkuväline myös maaseudulla. Meillä sähköpyöriä käytetään vihannestilalla paikasta toiseen liikkumiseen, ja suvun nuoriso kulkee sähköpyörällä kymmenen kilometrin koulumatkoja”, kertoo Jokinen.

Sähköpyörä sopii kaikille

Sähköpolkupyörä sopii kulkuvälineeksi ikään ja kuntotasoon katsomatta. Nuorille tai ajokortittomille työntekijöille sähköpyörä on kätevä kulkuväline, ja ikääntyneille tai alkavista nivelvaivoista kärsiville sähköavusteisuus tuo helpotusta pyöräilyyn.

Sähköpyöräily täyttää terveysliikunnan suositukset kaikilla sähköavusteisen pyörän avusteisuustasoilla, eli polkiessa syke nousee ja hieman hengästyttää. Pyöräily myös kehittää alaraajojen lihaskuntoa ja liikkuvuutta, tasapainoa ja kestävyyskuntoa.

”Monet asiakkaat ovat kertoneet työmatkoihin käytetyn ajan lyhentyneen. Ajan säästämisen lisäksi terveyttä ylläpitävä arkiliikunta parantaa työntekijän hyvinvointia ja työssä jaksamista. Hyvinvoivan ja tyytyväisen henkilöstön työpanoksella saavutetaan parempi tuottavuus”, sanoo Jokinen.Yritysvastuu