SOL:ssa yhdenvertainen ja suvaitsevainen monikulttuurisuus kukoistaa: työntekijöitä on yli 80 maasta. Kuvassa konsernin henkilöstö- ja lakiasianjohtaja Timo Sairanen ja SOL Pesulapalveluiden toimitusjohtaja Elina Jalonen.

SOL toteuttaa yritysvastuutaan kannattavasti kasvaen

 

Yhteiskunnallisista velvoitteista ja yli 10 000 työntekijästä huolehtiminen onnistuu perheyritys SOL:ssa kannattavan kasvun myötä.

”Positiivinen ihmiseltä ihmiselle -periaate sekä taloudellinen vastuunkanto ovat olleet suomalaisen SOL konsernin perusytimessä vuodesta 1992 asti”, vakuuttavat konsernin henkilöstö- ja lakiasianjohtaja Timo Sairanen ja SOL Pesulapalveluiden toimitusjohtaja Elina Jalonen. 

”Tekemällä joka vuosi positiivista tulosta kykenemme huolehtimaan työntekijöistämme ja panostamaan SOL Life -työhyvinvointiohjelmaamme, joka kattaa työhyvinvoinnin, työturvallisuuden ja itsensä kehittämisen”, Sairanen lisää.

Avainlippu ja Joutsenmerkki 

Asiakkuuksista SOL:ssa rakennetaan kumppanuuksia, joissa opitaan toinen toiselta. ”Kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaidemme vastuullisuusnäkemyksiä. Välillä me opimme heiltä, toisinaan jaamme neuvoja ja hyviä käytäntöjämme”, Sairanen kuvailee. 

Kaikki ratkaisut tehdään kestävän kehityksen pohjalta. ”SOL Palvelut sai toissa vuonna Joutsenmerkin hotellisiivouksen toimialalla ensimmäisenä Suomessa”, hän lisää.

Digitalisointi ja tekoäly sujuvoittavat päivittäistoimintoja ja auttavat henkilöstön ammattitaidon kehittämisessä. 

”Verkkokoulutusta on kehitetty ja lisätty aktiivisesti jo muutaman vuoden ajan. Se pienentää merkittävästi hiilijalanjälkeämme”, Sairanen sanoo.

Vastuullisuus SOLissa merkitsee arjen tekoja

Pesulapuolella ympäristöasiat ja asiakastyytyväisyys ovat keskiössä. ”Tekstiilit huolletaan ympäristöystävällisiä pesuaineita ja -menetelmiä käyttäen, tukien laadukkaan tuotteen käyttöajan pidentämistä. Automaattinen annostelujärjestelmä annostelee vihreää sähköä käyttäviin koneisiin biohajoavat pesuaineet optimaalisesti. Muovin käyttöä vähennämme voimakkaasti mm. uudestaan käytettävillä pukupusseilla”, Jalonen kehuu henkilöstönsä ammatillisen osaamisen laatua ja korkeaa työtyytyväisyyttä.

Suomalaisen Työn Liitto myönsi SOL alkuvuodesta Pesulapalvelut Oy:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa työllistävälle palvelulle. ”Paikallisuus, nopeus ja kotimainen työ ovat toimintamme kulmakiviä”, Jalonen lisää.

Monikulttuurisuus kukoistaa

Suomessa SOL:n riveissä ahkeroi 2 500 ulkomaalaistaustaista työntekijää – vastuullisuuspohjaisin työsopimuksin. SOL Henkilöstöpalvelut -vuokrausyhtiö työllistää Suomessa n. 3 000 henkilöä. ”Meillä ei harmaata taloutta esiinny”, Sairanen painottaa ylpeästi.

SOL on juuri julkaissut uusimman Vastuullisuusraporttinsa: www.sol.fi Yritysvastuu