Haja-asutusalueen mökit ja huvilat ovat yhä enemmän tärkeitä kakkosasuntoja ja etätyöpaikkoja. Siksi myös niiden jätevesi- ja käymäläasioihin kannattaa panostaa.

RAITA ENVIRONMENT ON suomalainen perheyritys, joka on pitkäjänteisesti kehittänyt ympäristötekniikkaa ja erityisesti haja-asutusalueiden harmaavesijärjestelmiä ja ympäristövessoja. 1950-luvulta asti kantautunut kokemus kulminoituu nyt 2020-luvulla korkealaatuisina ympäristövessoina ja jätevesisuotimina. Ne ovat käyttökustannuksiltaan lähes ilmaisia ja ennen kaikkea helppoja käyttää ja huoltaa. Juuri tätä nykyajan mökillä viihtyjä arvostaa.

Kestävän kehityksen ratkaisut ovat tätä päivää. Yhä useampi loma-asukas ymmärtää pyrkiä rasittamaan luontoa mahdollisimman vähän. Siksi ympäristöystävälliset jätevesi- ja käymäläratkaisut ovat luonnollisia valintoja. Kun ne kaiken lisäksi ovat kestäviä, toimintatavoiltaan järkeviä ja helppokäyttöisiä, ne istuvat mutkattomasti mökkiarkeen.

Kompostoiva ja hajuton mökki-WC – kyllä, kiitos!

WC-jätteet muodostavat lähes 90 % kiinteistön kokonaisjätevesikuormasta. EV ympäristövessa –järjestelmistä löytyy kompostoiva tai biologinen wc-laite mökkiolosuhteisiin. EV IN -laitteet rakennuksen sisälle – EV OUT -laitteet ulkorakennukseen. Järjestelmät ovat hajuttomia, hygieenisiä ja helppohoitoisia. Kehityssuunta on otettu ilolla vastaan, sillä harva mökkeilijä enää välttämättä haluaa kömpiä hyttysten saattelemana kuusikossa sijaitsevaan lahoavaan ulkohuussiin. Mökkinostalgiasta kun voi nauttia monella muulla tavoin.

Harmaat vedet suodatukseen – mukavuuksia mökille – lämminvesi, tiskikone, suihku – BioBox puhdistaa

Harmaavesi voidaan helposti puhdistaa BioBox -suodattimessa ja johtaa luontoon. Suodattimet puhdistetaan kerran vuodessa ja suodatinelementit uusitaan 10-15 vuoden käytön jälkeen. BioBoxilla ei ole juurikaan käyttökuluja ja sen hoito on helppoa: ei jatkuvasti vaihdettavia turpeita tai sammalia – muovinen suodatin on helppo puhdistaa.

Suunnittele ja toteuta ammattitaitoisesti

Olipa sitten kyseessä hulppea mökkikylä tai pieni mummon mökki, Raita Pro -verkosto auttaa mielellään. Kartoituksesta ei veloiteta mitään – suunnittelu ja laitteiston asennus voidaan hoitaa halutessasi avaimet käteen -periaatteella tai voit mahdollisesti tehdä sen itse.

”Kesämökistä saa helposti kakkos- tai vaikka ykkösasunnon, kun hoitaa myös harmaavesija käymäläasiat kuntoon. Me autamme mielellämme pitkän kokemuksemme avulla”, toteaa Raita Environmentin toimitusjohtaja Ilkka Raita.

RAITA ENVIRONMENT on ympäristötekniikkaan erikoistunut suomalaisyritys, joka kehittää ja valmistaa harmaavesi- ja sekajätevesipuhdistamoja, ympäristö vessoja sekä kompostoreja.

www.raita.comParempaa asumista