Cariitti on tunnettu jo vuosikymmeniä sauna-, spa- ja wellness-tilojen valaistusten asiantuntijana. Vuonna 2018 tämä perheyritys lanseerasi TAIVE-saunamalliston, johon kuuluvat heidän omien puuseppiensä Espoossa valmistamat saunan lauteet, paneelit ja pukuhuonekalusteet. 

”Suunnittelimme tuotteet aivan uudella tavalla. TAIVE-lauteet ja selkänojat ovat skandinaavista tyyliä ja niiden selkeää muotokieltä tukee se, että seinäpaneelit ovat pienellä pontilla. Näin saadaan tehtyä rauhallista ja isoa pintaa. Paneelit ovat myös ympäripontattuja, jolloin liitoksista saa helposti siistejä”, Cariitin toimitusjohtaja Peter Ruokonen kuvailee. 

Miltä se tuntuu? Ja kuinka se kestää? 

Suomessa ei ole totuttu näkemään saunassa tammea ja Cariitin uusi materiaalivalinta herättikin aluksi paljon kysymyksiä. 

”Koko mallistomme materiaali on koivuviilumuotopuriste ja pintaviiluna on eurotammi. Materiaali toimii hienosti, tuntuu hyvältä ja on kestävä. TAIVE-malliston muotoilu taas mahdollistaa sen, että voimme tehdä saunoihin entistäkin monipuolisempia valaistuksia. Hyvä valaistus luo tunnelman lisäksi turvallisuutta”, Ruokonen sanoo. 

TAIVE-lauteiden hoito on helpompaa kuin perinteisten 

Cariitin lauteiden runkoratkaisu nopeuttaa siivousta, koska tavallista tukipuuviidakkoa ei ole. 

”Istuimet ja selkänojat saa helposti irti ja ne voi viedä suihkuun pestäviksi. Esimerkiksi kuntosalit ovat ostaneet meiltä saunoihinsa kaksi settiä istuinpintoja. Puolen vuoden välein he pesevät ja vahaavat toisen setin, jolloin lauteet pysyvät siisteinä ja sauna on aina puhdas ja raikas”, Ruokonen kuvailee. 

Voit piipahtaa meillä myös virtuaalisesti: cariitti.fi/showroomvirtuaaliesittely 

Uusin innovaatio on Mobiili Spa 

Cariitin tiimin innovaatioita voi käydä katsomassa arkisin heidän showroomillaan Espoossa tai virtuaalisesti osoitteessa cariitti.fi/showroom-virtuaaliesittely. 

”Uusin konseptimme on Mobiili Spa. Paketoimme merikonttiin pienen kylpylän, jossa on sauna, kylpyhuone ja höyrysauna kaikkine kalusteineen. Mobile Spa on helppo kuljettaa erilaisiin tapahtumiin asiakkaiden iloksi tai sen voi hankkia esimerkiksi omalle mökilleen,” Ruokonen hymyilee. 

Kontti vaatii toimiakseen vettä, sähköä ja viemäristön. Se on kooltaan alle 20 neliötä, joten yleensä toimenpidelupa kunnalta riittää. Pohjatöiksi riittää tampattu soramurske. 

”Oman Mobiili Span saa kuljetettua jopa ulkosaaristoon. Jos kunnallistekniikkaa ei ole, toimitamme kylpylän viereen pienemmän kontin, josta löytyvät aurinkopaneelit, akut, aggregaatti ja vedenpuhdistuslaitteisto. Tai jos haluat liittää kylpylääsi erillisen takkahuoneen pukuhuoneineen, voimme yhdistää kaksi konttia kulmanurkkaukseksi”, Ruokonen innostuu. 

TARKISTA AJANKOHTAISET NÄYTTELYMME AUKIOLOAJAT VERKKOSIVUILTAMME. CARIITTI.FI/AJANKOHTAISTA TAI SOME-KANAVISTAMME @CARIITTI Moderni koti