Lionsklubit tekevät monenlaista palvelutyötä paikallisten tarpeiden pohjalta.

LIONSTOIMINTAA ON OLLUT Suomessa 70 vuotta. ”Valtakunnallinen Lions-liitto meille perustettiin kymmenen vuotta myöhemmin”, kertoo Suomen Lions-liiton toiminnanjohtaja Maarit Kuikka.

Toiminnan sydän ja ydin ovat paikallisklubeissa vapaaehtoistyötä tekevät jäsenet. ”Lionsklubit tekevät monenlaista palvelutyötä paikallisten tarpeiden pohjalta. Ihmisen terveyttä edistämme monin eri tavoin sekä lyhyellä aikavälillä konkreettisesti että ympäristöä suojellen pitkäjänteisesti”, Kuikka kertoo. ”Esimerkiksi Oripään lionsklubin järjestämillä valtakunnallisilla maatalousnäyttelyn tuotoilla katetaan kunnan asukkaiden perusterveydenhuoltomaksut.” 

Suomen Lions-liitto toteutti vuosina 2018-2020 ympäristöministeriön rahoittaman kärkihankkeen vesien suojelun edistämiseksi. ”Tienvarsien siivoaminen, metsänistutus ja muu ympäristöstä huolehtiminen on meille leijonille tuttua, mutta pari vuotta sitten pääsimme käynnistämään valtakunnallisen vesiensuojeluhankkeen, jota jatkamme vaikka valtionrahoitustuki päättyykin.”

Elämisentaitoja – Lions Quest

Suomessa Lions-nimi tulkitaan Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nouseville Sukupolville. Lasten ja nuorten hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeässä roolissa. ”Tietopohjaisen osaamisen lisäksi lapset ja nuoret tarvitsevat myös sosiaalisia taitoja selvitäkseen elämässä. Elämisentaitoja – Lions Quest -ohjelmamme on korkealle arvostettu täydennyskoulutusohjelma opettajille. Se täydentää elämisen taito-opetusta eri oppiaineisiin sisällytettynä.”

Auttamalla toisia autat myös itseäsi

Vapaaehtoistyö ja toisten auttaminen tuo tutkitusti hyvää oloa myös avun antajalle. ”Vapaaehtoistyön tuoma hyvä mieli vahvistaa auttajankin psyykkistä hyvinvointia”, Kuikka vahvistaa.

Kiinnostuitko? Katso nettisivuilta asuinpaikkaasi lähellä oleva lionsklubi ja täytä hakemus. 

HAKU PÄÄLLÄ – tule mukaan auttamaan

Suomen Lions -liitto on valtakunnallinen kattojärjestö paikallisille lionsklubeille, joita on noin 850. Klubeissa vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä on noin 21 000. Suomi on maailman aktiivisimpia lionsmaita. Suomen Lions-liitto kuuluu kansainväliseen Lions Clubs International -järjestöön, joka on maailman suurin palveluklubien järjestö. Toiminnassa on mukana naisia ja miehiä. Lue lisää www.lions.fi Terve minä