Etevan asiakkaat ovat ottaneet tabletit innokkaasti vastaan. Kuvaamista harjoittelemassa Anne Kotiranta. 

Eteva kuntayhtymässä hyödynnetään virtuaalisuutta päivätoiminnan tukemisessa ja robotiikkaa työntekijöiden käyttäjätunnusten myöntämisessä. 

ETEVA KUNTAYHTYMÄ ON maamme suurin vammaisalan osaamiskeskus, joka tuottaa palveluja vuosittain noin 1600 vammaiselle ja erityistukea tarvitsevalle. Etevan omistaa 45 Etelä-Suomen kuntaa ja yhtymä tekee yhteistyötä useiden eri vammaisalan järjestön kanssa edistääkseen asiakkaittensa hyvää elämää. 

”Katsomme tulevaisuuteen innovatiivisesti”, sanoo Eteva kuntayhtymän toimitusjohtaja Marika Metsähonkala. 

”Etevassa on jo pitkään hyödynnetty digitalisaatiota; koronakevään aikana käyttö laajeni päiväaikaiseen toimintaan, jossa hyödynsimme yksiköiden tabletteja. Useista eri ammattiryhmistä koostunut tiimi kehitti, yhdessä asiakkaiden kanssa, helppokäyttöisen sovelluksen ja kuvista koostuvan kommunikaation tuen. Tämän käyttö tulee helpottamaan asiakkaiden arkea”, kertoo Etevan tietohallintopäällikkö Saku Salonen. 

Etevassa käytetään robotiikkaa yhä laajenevassa mittakaavassa. ”Olemme ottamassa käyttöön automatisoidun asiakastietojärjestelmän käyttöoikeuksien myöntämiseen. Ratkaisulla voimme kouluttaa virtuaalisesti, mitata tarvittavan osaamisen, myöntää käyttöoikeudet ja toimittaa käyttäjätunnukset nopeasti myös iltaisin ja viikonloppuisin”, Salonen kuvailee ja lisää: ”Meillä on käynnissä useita tietojärjestelmien kehityshankkeita, joilla poistamme henkilöstöltä rutiinitöitä. Näin vapautetaan aikaa asiakaspalveluun.” Tulevaisuuden Tekijät