Vuonna 2000 perustettu teknologiayritys Wapice tarjoaa monipuolisia teknologiaratkaisuja, joiden avulla asiakkaat voivat tehostaa toimintaansa tai luoda täysin uusia liiketoiminta-alueita. Yrityksen menestys perustuu kahdenkymmenen vuoden kokemukseen asiakkaiden tarpeista ja niitä vastaamaan kehitetyistä palveluista.

”Olemme ottaneet jatkuvasti haltuun niitä teknologioita, joita nykyajan teollisuuden digitalisaatio vaatii. Tänä päivänä palvelupakettimme rakentuu noin kuudelle segmentille, jotka kaikki palvelevat asiakkaidemme tarpeita”, kuvailee toimitusjohtaja Pasi Tuominen.

Segmenttejä yhdistävänä tekijänä toimivat omat tuotteet, joista tärkeimpiä on IoT-alusta IoT-TICKET®. Sen kiinnostavuus syntyy erityisesti toimiala- ja sovellusriippumattomuudesta sekä modulaarisesta rakenteesta.

”IoT-TICKET®iä voidaan käyttää yhtä lailla työkoneissa, kiinteistöissä kuin teollisuuslaitoksissa. Sen avulla voidaan nopeasti ja helposti rakentaa tarpeeseen sopivia kokonaisuuksia ilman ohjelmointia, liittyy tarve sitten kauppakeskuksen ilmanvaihtoon tai teollisuuslaitoksen tuotantolinjan hallintaan”, Tuominen kertoo.

IoT-TICKET® antaa mahdollisuuksia luoda nopeasti esimerkiksi seurantajärjestelmän ja sille raportointi- ja hälytystoiminnot.

”Palvelun avulla voidaan rikastaa tietoa. Esimerkiksi työkoneen renkaasta voi lähteä hälytys suoraan rengasliikkeeseen, tietoon voidaan lisäksi lisätä vaikka sää- tai paikkadataa tai ajettuja kilometrejä.”

Yrityksen toinen avaintuote on myynnin digitalisointiin luotu Summiumin®, joka on jo nyt käytössä laajasti Suomen vientiteollisuudessa. Summium on helposti integroitavissa osaksi muita järjestelmiä ja mahdollistaa haastavien tuotteiden ja palvelujen myynnin.

TULEVAISUUDEN NÄKYMIÄ

”Olemme uuden kynnyksellä sen suhteen, miten tekoälyä käytetään. Näemme, että tiedon yhdistäminen ja sen vapaa siirtyminen järjestelmästä toiseen on kiinnostava trendi. Uskomme, että Edge-teknologia tulee nousemaan”, Tuominen mainitsee.

Wapicen ratkaisujen kiinnostavuus ja innovatiivisuus näkyy myös asiakaskentässä. Yrityksen tuotteita käyttävät alojensa johtavat toimijat kuten Danfoss, Helen, Schaeffler, Movax sekä Granlund.

”Suurin asiakassegmenttimme on energiapuolella ja liikkuvissa työkoneissa. Kiinteistöpuoli kuitenkin kasvaa myös nopeasti. Viime aikoina olemme ottaneet vastaan myös julkisen puolen toimeksiantoja”, Tuominen kertoo.Teknologia- ja teollisuusratkaisut