KP-ServicePartner Oy:n tyhjästä markkinoiden ykköshaastajaksi teollisuusnostureissa nostaneen Pekka Herolan silmissä loimuaa vahva visio: ”Tavoitteenamme on 50 prosentin markkinaosuus seuraavan 5–10 vuoden aikana!” 

KP-ServicePartner Oy on ravistellut nosturimarkkinaa kasvamalla muutamassa vuodessa tyhjästä Pohjoismaiden johtavaksi toimijaksi ja markkinakakkoseksi Suomessa. Tämä on saavutettu kattavalla nosturivalikoimalla ja asiakaslähtöisillä ratkaisulla. 

Vielä muutama vuosi sitten eurooppalainen nosturimarkkina oli taloudellisesti ja teknologisesti epätasapainoisessa tilanteessa, missä kaikki merkittävimmät brändit olivat saman omistajan hallinnassa. 

KP-ServicePartner tuli näille markkinoille vuonna 2016, jolloin ABB luopui teollisuusnosturien kunnossapitoliiketoiminnastaan ja myi toiminnot aiemmalle sopimuskumppanilleen KP-ServicePartnerille. Yrityksen menestyksen kivijaloiksi ovat muodostuneet kattava tuotevalikoima maailman laadukkaimpia nostureita, partneriverkoston avulla toteutettavat modernisaatiot sekä ainutlaatuinen varaosapolitiikka. 

KP-ServicePartner edustaa maailman johtavaa standardinosturivalmistajaa ABUSta ja standardoitujen erikoisnosturien osaajaa STAHLia. 

”Tarjoamme asiakkaille heidän kauan kaipaamia vaihtoehtoja. Suomessa on totuttu pitkälle meneviin räätälöinteihin, mutta meiltä löytyy useimmiten standardinosturi tarpeeseen kuin tarpeeseen”, KP-ServicePartnerin toimitusjohtaja Pekko Herola lupailee. 

”Modernisaatioratkaisujamme ovat esimerkiksi etähallinta tai heilunnan esto, joita moni muu markkinoi ’uutena juttuna’, mutta me tarjoamme näitä kyvykkyyksiä myös vanhoihin nostureihin”, Herola lisää. 

30 vuotta teollisuusalaa eri puolilta nähnyt Herola liputtaa päämiehensä Abuksen poikkeuksellisen varaosa-ajattelun puolesta: ”En ole aiemmin kohdannut teollisuusyritystä, joka haluaa varmistaa loppuasiakkaan varaosakustannusten olevan elinkaaressa mahdollisimman alhaisia. Kaikki heidän uudet nosturinsa on suunniteltu siten, että niiden pääkomponentit pystytään korvaamaan yleisillä teollisuuskomponenteilla!” 

Kokeneena nosturien kunnossapitoimijana KP-ServicePartner tuntee tuotteisiinsa kohdistuvat vaatimukset ja tarpeen elinkaarenhallinnasta. Yritys on itse kehittänyt Suomessa nosturiin asennettavan wMate-etähallintaratkaisun, joka kerää nostureista käynti- ja häiriötietoja, käyttöprofiileja ja muita suureita. 

”Etähallinnan tuottamaa käyttötietoa tarjotaan asiakkaille avoimin rajapintojen kautta hyödynnettäväksi. Tällöin ylläpito- ja investointipäätökset perustuvat oikeaan tietoon arvailun sijaan. Kustannus voi kasvaa elinkaaressa kaksinkertaiseksi, jos investoidaan väärän käyttöluokan nosturiin.” 

Suomessa kehitetty wMate-etähallintaratkaisu tuo älykkyyttä vanhaan nosturiin. Sen avulla huollot ja investoinnit voidaan suunnitella aidon käyttödataan pohjatuen, mikä tuottaa suuren kustannushyödyn.

Läpinäkyviä investointilaskelmia eri vaihtoehdoin 

KP-ServicePartner on saanut kiitosta siitä, että yritys uskaltaa avata lukuja tarjouksiinsa ja tarjoaa vaihtoehtoisia elinkaarilaskelmia investointipäätösten tueksi. 

”Tarjoamme kolmenlaisia vaihtoehtoja: kokonaan uutta nosturia, vanhan teknologian päivittämistä tai laitteen elinkaaren pidentämistä varaosilla tietyn rikkoutumisriskin uhalla. Joku myy uusia, toisella taas paras bisnescase on korjata vanhaa – me emme tarjoa yhtä ratkaisua vaan erilaisia vaihtoehtoja, joista asiakas itse valitsee sopivimman”, Herola päättää. Nouseva Suomi