Jurvalainen Junet valmistaa käsityönä laadukkaita kalusteita hoivakoteihin ja palvelutaloihin. Laatu, toimivuus ja turvallisuus ovat huippuluokkaa, ja niin on palvelukin. 

Räätälöity puku tai mekko istuu kuin hansikas. Samoin asiakkaan tarpeen mukaan räätälöidyt, yksilöllisesti valmistetut huonekalut helpottavat arkea. ”Suunnittelemme avaimet käteen -periaatteella räätälöidyt kalustukset erilaisiin palvelutaloihin ja hoivakoteihin”, kertoo Junet Oy:n markkinointijohtaja ja muotoilija Sanna-Mari Petäjistö. 

 

Erityiskalusteetkin saa muotoiltua kauniiksi ja kodikkaiksi 

Koronasta huolimatta kysyntää on riittänyt, ja Junetilaisilla on optimistinen katse tulevaan. 

”Laatu, kotimaisuus ja kestävyys voittavat onneksi edelleen yleensä halvemman hinnan. Lisäksi se, että me kartoitamme yhdessä asiakkaiden kanssa paikan päällä heidän tarpeensa ja suunnittelemme kohteet juuri heille sopiviksi, painaa paljon vaa´assa”, yksilölliseen palveluun vahvasti satsaava muotoilija lisää. 

Etelä-Pohjanmaalta lähtee tilauskalusteita eri puolelle Suomea. ”Kodikkuus ja esteettisyys ovat meille helppohoitoisuuden lisäksi tärkeitä kriteerejä. Kalusteiden tulee olla myös kestäviä, ergonomisia ja käytännöllisiä. Pehmusteet ovat astetta kovempia ja kankaat kosteussuojattuja sekä antibakteerisia. Kalusteet on muotoiltu siten, että niissä ruokailee ja istuu yhtä mielellään niin vierailijat, henkilökunta kuin asukkaatkin”, Petäjistö kuvailee. 

Älykalusteita kehittämässä 

Junetilla satsataan vahvasti tulevaisuuteen. ”Olemme olleet jo mukana projektissa, jossa kehitettiin tuoliin liikesensoreita, joiden avulla seniori pystyy käyttämään interaktiivisesti erilaisia tietokonesovelluksia. Parhaillaan kehitämme yhteistyössä SAMK:n kanssa älypöytää kansainvälisessä ReACTIVE Too hankkeessa”, Petäjistö raottaa tulevaisuuden erikoiskalusteiden ominaisuuksia. 

Mutta liitettiinpä tulevaisuudessa mitä tahansa älysovelluksia kalusteisiin, peruskriteerit säilyvät. 

”Hyvä istuinkaluste tukee istujaa ja siitä pääsee helposti ylös. Oikean korkuinen pöytä helpottaa askareiden tekemistä. Kalusteiden pitää värimaailmaltaan, tekstuuriltaan ja muotokieleltään myös piristää mieltä”, Petäjistö muistuttaa. Tekoja Suomesta