Vuonna 2020 alkoi uusi ajanlasku. Maailma otti aikalisän ja pysähtyi, mutta tekeminen ei. No, hetkeksi tekeminenkin pysähtyi, mutta ilmiö on jo nyt saanut aikaan paljon hyvää ja positiivista. 

Tarvittava suunnanmuutos työelämässä ja tavat toimia oli ja on luotava uudelleen. Sillanrakennus tulevaisuuteen oli aloitettava heti. Työajan ja -paikan käsitteet menivät uusiksi ja äkillinen kriisiaika kutsui luovia, rohkeita ja vähän hullujakin tarttumaan toimeen. 

Jo kymmenen vuotta hyvinvointiyhteiskunnan pelastustehtävissä toiminut Tamora Oy:kin päivitti suuntansa ja toimintatapansa nopeasti uuteen tulevaisuuteen. Jo entuudestaan luovista, ennakkoluulottomista ja uudenlaista lähestymistapaa tuottavista ratkaisuistaan tunnettu yritys pääsi sillanrakennushommiin. 

Silta yli koronan 

Toimitusjohtaja Jaana Utti johdatti joukkonsa etulinjoille ja haastoi sekä Tamoralaiset että heidän asiakkaansa sillanrakennustalkoisiin. 

Yrityksen visio ja missio pysyivät samoina, mutta kohde oli osittain eri. ELY-keskusten sopimuskumppani keskittyi keväällä pienten paikallisten yritysten kanssa tehtävään kehitystyöhön. Hyvinvointia ja elinvoimaa oli turvattava kaikilla alueilla ympäri Suomen. Varsinkin pienyrittäjät tarvitsivat uutta näkökulmaa ja uskoa omiin mahdollisuuksiinsa uudenlaisten palvelujen tuottajina. 

”Ely-keskusten tarjoamien yrityksen kehittämispalveluprojektien määrä on ylittänyt jo sadan rajapyykin”, Jaana Utti toteaa. 

Jokaisen oli selvittävä pahimmasta korona-ajan kurimuksesta nopeasti tulevaisuuden selviytymiskeinot valmiina käsissään. Avarakatseiset näkivät oman alansa rajojen ulkopuolelle. Silloin yhteistyökin sai aivan uuden merkityksen. On oltava vahva yhdessä ja erikseen. 

Tavattoman hyvää konsultointia www.tamora.fi Tekoja Suomesta