Logistisia toimia ulkoistamalla saavutetaan merkittävien säästöjen lisäksi työvoiman joustovara volyymipiikkeihin sekä -laskuihin ja tuodaan turvaa työntekijöiden asemaan.

Suomen johtava logistiikan ulkoistusratkaisuja tarjoava Transval on ollut viime aikoina vahvasti yritysten tukena koronan aiheuttamissa tuulenpuuskissa. Ulkoistus toisi joustoa yritysten toimintaan – usein omia työntekijöitä tai logistiikkatilaa on liikaa, ja volyymipiikeissä puolestaan liian vähän.

Vaikka viime ajat on painittu kriisin keskellä, Transval on kokenut kumppani esimerkiksi viikoittaisen volyymivaihtelun tai sesonkikiireen tasoittamisessa. Yhtiön työntekijäpooli luo joustavuutta ja turvaa niin asiakasyrityksille kuin työntekijöillekin.

“Laskusuhdannetilanteissa pienemmällä omalla henkilöstömäärällä yritysten ei tarvitse turvautua lomautuksiin tai irtisanomisiin, vaan heillä on aina oikea määrä henkilöstöä käytössä”, pohtii Transvalissa juuri aloittanut Jani Lindström. Lindström vastaa yhtiössä siitä, että asiakasyrityksillä on optimaalinen määrä optimaalisella osaamisella olevia logistiikka-alan ammattilaisia.

“Yhteistyön aloittaminen kanssamme on mutkatonta: logistiikkaalan työntekijöitä voi joko vuokrata tai työtehtävät ja -toiminnot voi ulkoistaa meille kokonaan tai osittain. Ensimmäisenä askeleena voi olla vuokratyön ostaminen tuntipohjaisesti ja seuraavana askeleena siirrytään vieläkin riskittömämpään suoritetyöhön.”

Usein yrityksissä keskitytään oman ydinliiketoiminnan ja siinä olevien työntekijöiden osaamisen kehittämiseen. Logistiikka jää kehityksen hännän huipuksi. Lindström toteaa Transvalin tuovan yrityksille noin 10-30 prosentin kustannussäästöt, kun se ulkoistaa logistiikan tekemisen Transvalille.

“Meillä on takana yli 25 vuotta kokemusta nimenomaan logistiikkatyöstä, sen tehostamisesta ja ulkoistusratkaisujen toteuttamisesta. Ykkösenä tässä on henkilöstömme. Sillä on merkitystä, millaisella osaamisella, miten ja millä työvälineillä teemme työmme. Ja erityisesti sillä on merkitystä, että työntekijä on motivoitunut, arvostettu ja että hän nauttii työstään.

Transval auttaa siirtämään niin pienet kuin suuremmatkin tavarat, oli sitten kyse muropaketin hyllytyksestä kaupassa, lavojen lastauksesta trukeilla terminaaleissa ja varastoissa tai kymmenien tuhansien kilojen painoisista komponenteista tehtaissa ja tuotantolaitoksissa.

Jani Lindström tiimeineen pitää huolen, että Transvalin asiakasyrityksillä on optimaalinen määrä logistiikan ammattilaisia käytössään.

Turha ja hukka on karsittu pois

Monet lähes 5000 Transvalin työntekijästä ovat ristiinkoulutettuja. Tällä varmistetaan se, että kun yhdellä alalla tai yhdessä työpisteessä on hiljaista, tekijälle tarjotaan hommia kiireisemmällä alalla. Näin henkilöstö ei seiso tyhjänpanttina. Tai toisaalla huhki ylitöitä.

“Varmistamme omassa koulutusyksikössämme, Transval Akatemiassa, että työskentelytavat ovat ergonomiset, turvalliset ja työ tehdään lean-ajattelumallin mukaisesti. Kaikki turha ja hukka karsitaan pois. Tämä näkyy asiakkaalle työntehostumisena ja työntekijälle mielekkäänä työn tekemisenä”, Lindström kertoo.

Korona-aikana esimerkiksi, kun osa aloista hiljeni, työntekijöitä siirrettiin vilkastuneille aloille tasaamaan volyymihuippuja. Vaikka saavutettavat säästöt ovat merkittäviä, merkillepantavaa on järjestelyn tuoma varmuus työntekijälle.

“Motivoitunut, osaava ja arvostettu työntekijä tekee aina parhaansa. Meidän koko logistiikkajoukkueen tavoitteena on palvella asiakkaitamme niin, että päivän päätteeksi voi käydä nukkumaan stressittömästi ja hyvillä mielillä. Niin asiakas kuin työntekijäkin.”

TEE LOGISTIIKAN ULKOISTUSPÄÄTÖS

  • Päätä muutoksen tekemisestä riittävän nopeasti, luota faktalukuihin
  • Fokusoi ydinliiketoimintaasi
  • Valitse luotettava ja osaava logistiikkakumppani
  • Tee ja testaa logistiikan kulurakennetta sekä toimintamallia yhdessä kumppanin kanssa
  • Valitse yrityksellesi sopivin logistiikan ulkoistusaste
  • Osta varastotilat kumppanilta, tilakustannukset pienenevät, koneet ja laitteet poistuvat taseestasi
  • Ulkoista logistiikkatyön tekeminen, osittain tai kokonaan
  • Ulkoista omat logistiikkatyöntekijät kumppanille. Ei tarvetta irtisanomisille ja aina oikea määrä osaajia ja osaamista vallitsevaan tilanteeseen ja hetkeen.

Ota yhteyttä. Transval on luotettava, kokenut ja alan johtava logistiikkakumppani. www.transval.fiTulevaisuuden Suomi