Porilainen Kajak Sport vie kajakkien osia yli 40 maahan. Yksi päätuotteista on kajakin kansiluukku. Melonnan harrastajat niin Japanissa kuin Australiassakin tuntevat Teknikumin porilaisbrändille valmistamat kansiluukut ja pitävät niitä asiakaspalautteen mukaan maailman parhaina.

Yhteistyö Teknikumin ja Karhumuovi Oy:n Kajak Sport -brändin välillä on kestänyt yli 25 vuotta. Vuosien varrella Teknikum on kehittänyt juuri asiakkaansa tarpeeseen kumiseoksen, joka tekee kansiluukuista vesitiiviitä ja sään muutoksia kestäviä. Oikean sopimusvalmistuskumppanin valinnassa onnistuttiin ja se näkyy kannattavuudessa.

Karhumuovi Oy:n toimitusjohtajan Marko Bryggaren mukaan porilaisyhtiölle on tärkeää, että yhteistyökumppani Teknikum on kotimainen yritys. Se on taannut laadun, nopean tuotantoketjun ja vuosien varrella tiiviin yhteistyön kansiluukun kehitystyössä.

Nyt Kajak Sport vie kajakkien komponentteja kymmeniin maihin muille kajakkien rakentajille ja alan liikkeille. Kansiluukkujen kysynnän ytimessä on tuotekehitystyö ja kumisen osan valmistus Teknikumin kanssa.

”Ei edes 2000-luvun alun Kiina-ilmiökään saanut meitä muuttamaan tuotantoja sinne, vaikka aika moni asiakkaista silloin siirtyi”, Bryggare kertoo.

Toimitusketju kunnossa

Strategian vahvuus on tullut esiin varsinkin nyt kun toimitusketjun pitää olla varma ja nopea.

”Teknikum on löytänyt oikean kumireseptin meidän toiveiden mukaiseksi. Teknikumin vahvuus on se, että he sekoittavat sen raaka-aineen itse. Meille tämä on tosi toimivaa yhteistyötä ja reklamaatioprosentti on käytännössä olematon”, Bryggare avaa.

Teknikum Groupin toimitusjohtaja Jani Hämäläinen arvostaa yhtiöiden välistä tiivistä yhteistyötä.

”Meille on ollut ilo seurata Kajak Sportin maailman merien valloitusta. Tuotekehityksemme ja tuotantokapasiteettimme skaalautuvat myös jatkossa kasvun tueksi.”

Teknikumin ydinosaamista ovat teolliset ja vaativat polymeerikomponentit ja -ratkaisut, suunnittelusta valmistukseen. Konserni palvelee useita eri teollisuuden aloja, mm. koneenrakennusta, kaivos- ja kemianteollisuutta, tiivisteteollisuutta sekä infrarakentamista – kohteita, joissa tarvitaan polymeerituotteiden erikoisosaamista kestävästi ja kilpailukykyisesti.

Teknikum Group

  • Täyden palvelun polymeeriteknologiatalo
  • Osaamisen juuret ulottuvat vuoteen 1898, jolloin yhtiön nykyinen toiminta oli osana Suomen Gummitehdas Osakeyhtiötä ja myöhemmin yhtiö yhdistyi Nokia-konserniin.
  • Vuonna 1989 pääosa Nokia-konsernin teknisen kumin liiketoiminnasta siirtyi Teknikum-Yhtiöille.
  • Teknikum-konserniin kuuluvat kolme tehdasta Suomessa, Sastamalassa ja Keravalla, tehdas Unkarissa, myyntiyhtiö Saksassa ja myyntiedustus Venäjällä.
  • Liiketoimintayksiköt: Lining, Industrial hoses, Moulded products, Compounds, Foam ja Plastic.
  • Konsernin henkilöstömäärä on noin 700 henkilöä ja liikevaihto n. 70 milj. euroa.
  • Lisätietoa: www.teknikum.com


Tulevaisuuden Suomi