Yli 150 vuoden kokemuksella Aurubis on Euroopan suurin kuparintuottaja ja maailman johtava kuparin kierrättäjä. Aurubis-konsernilla on noin 6 300 työntekijää 16 tuotantotoimipaikalla 11 eri maassa. Aurubis Finland Oy on osa saksalaista Aurubis -konsernia ja työllistää Porissa noin 260 henkilöä.

Pohjoismaiden ainoa kuparivalssaamo Aurubis Finland Oy valmistaa kuparilaattoja, -levyjä ja -nauhoja yli 40 000 tonnia vuodessa. Aurubis tuottaa kuparivaluja ja valssattua kuparia sähkö-, elektroniikka- ja rakennusteollisuudelle. Yrityksen Building and Construction Architectural -liiketoiminta (BCA) on erikoistunut rakentamisen ja kupariarkkitehtuurin ratkaisuihin.Kupari on täysin kierrätettävä luonnonmateriaali. Aurubis Nordic arkkitehtuurituotteet tehdään lähes kokonaan kierrätyskuparista.

”Meidän arkkitehtuurikupari on 100 % kierrätysromua. Tietenkin joissakin prosesseissa joudutaan välillä käyttämään uutta materiaalia. Teollisuuteen tehdään erikoistuotteita, joissa ei voida käyttää kierrätysmateriaalia sellaisenaan vaan joudumme käyttämään puhdasta katodikuparia”, kertoo Aurubis Finland Oy:n myynti- ja projektipäällikkö Juha-Pekka Susi.

Kupari on pitkäikäinen huoltovapaa materiaali. Kupari ei vaadi puhdistamista, kemiallista suojaamista tai muuta ylimääräisiä kustannuksia aiheuttavaa ylläpitoa. Elinkaarikustannuksiltaan kuparin on edullista, vaikka se on alkuinvestointina ehkä kalliimpi kuin jokin toinen materiaali.

”Kupari kestää koko rakennuksen elinkaaren ajan, vaikka useita satoja vuosia. Kun rakennus pitäisi muuten uusia, niin kuparin arvo säilyy ja voidaan rakennuksen kupari käyttää yhä uudelleen ja uudelleen. Materiaalin voi myydä romuna eteenpäin tai sama kupari voidaan sulattaa ja toimittaa uudelleen valssattuna vanhan rakennuksen uuteen julkisivuun tai kattoon.”

Aurubis Finland Oy toimii myös arkkitehdin ja rakentajan suunnittelu- ja konsultointiapuna, kun rakennuksissa halutaan käyttää kuparia. Kupari soveltuu loistavasti niin perinteisen konesaumakaton materiaaliksi, kuin modernin rakennuksen julkisivuunkin.

Kupari on elävä luonnonmateriaali, yksi mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on rikkaat väri- ja tekstuuriominaisuudet.

”Meille on tullut projekteja, joissa esimerkiksi osa vaurioituneesta katosta joudutaan korjaamaan myrskyn tai muiden vaurioiden takia. Vanhaa kattoa on käytetty mallina värisävyä valittaessa, räätälöity meidän patina sen mukaan ja tehty täysin vastaavan näköinen vanha katto. Katosta ei näe ulkoa päin mikä osa katosta on vanhaa ja mikä uutta”, Susi Sanoo.

Nordic Products -tuoteperhe tarjoaa katoille, julkisivuille ja sisustukseen markkinoiden laajimmat kuparivaihtoehdot. Aurubis on kehittänyt teollisia menetelmiä, joissa imitoimalla luonnon omia prosesseja saadaan aikaiseksi erilaisissa hapettumis- ja patinoitumisvaiheessa olevia mielenkiintoisia ja monivivahteisia pintoja.Rakennusalan edelläkävijät