Kaksi vahvaa ja tunnettua laboratoriota löivät lokakuussa kättä päälle, kun Labroc Oy osti koko Mikrobioni Oy:n osakekannan. Yhdessä yritykset tarjoavat kattavat laboratorioanalyysit korjaus- ja uudisrakentamisen tarpeisiin ja sisäilmaselvitysten tueksi. Yritys työllistää jatkossa 54 asiantuntijaa viidellä paikkakunnalla ja tekee 6,5 miljoonan euron liikevaihtoa.

”Kyllähän se oli hieno hetki, kun lamppu syttyi ja ymmärsimme, kuinka mahtava kokonaisuus tästä syntyisi”, kertoo Labroc Oy:n toimitusjohtaja Leo Partanen.

Labroc on betonin ja haitta-aineiden analysointiin erikoistunut laboratorio, jolla on toimipisteet Oulussa, Tampereella, Espoossa ja Helsingiss.. Yritys tutkii ja testaa näytteistä rakennusmateriaalien kuntoa, soveltuvuutta ja vaikutusta elinympäristöön talo- ja infrahankkeissa. Logistiikkaratkaisujen myötä asiakkaiden lähettämät näytteet siirtyvät nopeasti laboratorioihin, ja asiakkaat saavat analyysivastaukset ripeällä aikataululla.

”Meillä on vankkaa kokemusta betonin ja haitta-aineiden tutkimisesta, mutta palveluvalikoimastamme on puuttunut sisäilmaosaamista. Tahtotila on kuitenkin ollut palvella asiakkaita mahdollisimman kattavasti yhdestä laboratoriosta”, taustoittaa Partanen tehtyä kauppaa.

”Mikrobionin toiminnan perustana on ollut alusta alkaen vahva rakennusten sisäilmaongelmiin liittyvä ja tutkimustyöhön pohjautuva asiantuntijuus”, jatkaa Mikrobionin perustajaosakas Teija Meklin. Kuopiolainen Mikrobioni on palvellut rakennusterveyden ammattilaisia jo kymmenen vuoden ajan, ja yrityksen erityisosaamista ovat rakennusterveyteen liittyvät mikrobinanalyysit ja kemialliset analyysit.

”Jatkuva kehittäminen ja johtava asiantuntijuus ovat perusarvojamme. Kehitystyössä panostamme mahdollisuuksien mukaan tutkimustyöhön sekä menetelmäkehitykseen, mistä esimerkkinä voisi mainita qPCR-menetelmien kehittämisen mikrobien analysointiin ja kemiallisissa analyyseissä työn koskien kloorianisolien toteamista sisäilmasta. Lisäksi kehitystyön fokuksessa on palvelukonseptin jatkuva kehittäminen. ”, toteaa Meklin. Kaupan myötä yritykset palvelevat asiakkaita rakentamisen kaikissa elinkaaren vaiheissa.

”Tuemme analyysipalveluillamme kattavasti insinööritoimistojen, urakoitsijoiden, kartoittajien, saneeraajien sekä betonitehtaiden toimintaa. Laaja toimipisteverkosto, asiantunteva henkilöstömme sekä aito kiinnostus olla asiakkaidemme luottokumppaneita luovat kokonaisuuden, josta asiakkaamme saavat valtavasti hyötyä”, iloitsevat Partanen ja Meklin.

LABROC OY

www.labroc.fi
Oulu, Tampere, Helsinki, Espoo

MIKROBIONI OY

Mikrobioni Oy
Kuopio, VantaaRakennusalan edelläkävijät