ISOVER-eristeet valmistetaan Saint-Gobain Finlandin tehtailla Hyvinkäällä ja Forssassa.

Suomessa paikallisiin oloihin suunnitellut ja valmistetut ISOVER-eristeet tehdään 70 prosenttisesti kierrätyslasista ja niillä on tutkitusti pieni hiilijalanjälki.

Kierrätyslasi sulatetaan 1400-asteisessa uunissa. Kuva: Sami Piskonen

Tiesitkö että turvallisia, tehokkaita ja asumismukavuutta lisääviä äänen- ja lämmöneristämisen ratkaisuja tarjoava ISOVER on Suomen suurin kierrätyslasin käyttäjä? ISOVER-eristeiden raaka-aineena käytetään pääosin kierrätyslasia – jopa 70 % eristeistä koostuu kierrätyslasista. Suomalaisiin oloihin suunnitellut eristeet valmistetaan Saint-Gobain Finlandin tehtailla Hyvinkäällä ja Forssassa, jonne kierrätysraaka-aine tulee Suomesta kerättävästä kierrätyslasista.

”ISOVER-lasivillaeristeet ovat tutkitusti vähähiilisiä.”

Lasivillan raaka-aineeksi kelpaavan kierrätyslasin tulee olla puhdasta. Hyvinkään ja Forssan lasivillatehtaille kierrätyslasi toimitetaan ulkopuolisilta keräys- ja puhdistuslaitoksilta. Heiltä lähtevä lasimurska voi siten olla peräisin vaikkapa rikki menneestä auton tuulilasista tai kotitalouden kierrättämästä hillopurkista. ISOVERin lasivillan valmistuksessa hyödynnetään lisäksi Iittalan taidelasin lasijätettä.

Lasivillaa valmistetaan sulattamalla kierrätyslasi, hiekka, sooda ja muut täyteaineet punahehkuiseksi massaksi 1400-asteisessa uunissa. Sulatuksen jälkeen seos kuidutetaan ohueksi lasivillakuiduksi. Lasivilla ”kypsytetään” uunissa lopulliseen muotoonsa, minkä jälkeen se on valmis käytettäväksi.

ISOVER-lasivillaeristeet ovat myös vähähiilisiä

ISOVER-eristeratkaisujen vähähiilisyys perustuu lasivillan pienempään tiheyteen samalla lämmöneristystasolla. ISOVER-lasivillaeristeiden pienen hiilijalanjäljen takana on lasivillan pienemmällä massalla saavutettava lämmöneristystaso sekä materiaalin kierrätysalkuperä.

Lisäksi ISOVER-lasivillan valmistuksessa käytetään uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä, joka pienentää hiilidioksidipäästöjä jopa 20 %, ja Forssan tehtaalla myös paikallisesti tuotettua biokaasua.

 Rakentamisen edelläkävijät