Vök Baths, Iceland / Njóta Íslands & Basalt Architects

Kiinnostus kelluvaan rakentamiseen ja ranta-alueiden kehittämiseen kasvaa erityisesti maailmalla mutta myös Suomessa. Bluet Oy on suomalaisyritys, joka on vuodesta 2016 lähtien keskittynyt pelkästään veden päälle rakentamiseen. Yrityksen monipuolinen osaaminen, huikean monipuolinen kumppaniverkosto ja innovatiivinen ote on huomattu maailmalla. ”Yrityksemme on todella kovassa kasvuvauhdissa”, vahvistaa perustajaosakas, toimitusjohtaja Tytti Sirola.

Bluetin ammattitaitoinen porukka koostuu visionäärisistä arkkitehdeistä, kokeneista suunnitteluinsinööreistä, avarakatseista infraosaajista ja idearikkaista projektivetäjistä.

”Tunnemme veden päälle rakentamisen haasteet, mutta ennen kaikkea pystymme yhdistelemään sekä olemassa olevia että uusia teknologioita luodaksemme asiakkaillemme uudenlaisia kelluvia kokonaisuuksia, joissa otetaan huomioon niin asiakkaan, loppukäyttäjän kuin toteutuksen vaatimukset sekä ekologiset ja kestävän käytön toimintaperiaatteet”, Sirola kuvailee rakentamista, joka ei edellytä maansiirtoa tai merenpohjakasvuston tuhoamista.

Tila maalla loppuu. Rannikkoalueiden kaupallinen hyödyntäminen on suositumpaa kuin koskaan ja yhä useampi yritys haluaa viedä liiketoimintansa kaupunkien ranta-alueille. Uimaloita ja kylpylöitä, vapaa-ajan keskuksia, ravintoloita, yökerhoja, ostoskeskuksia, asuntoja, hotellihuviloita – kelluvina veden päällä. Ei tulevaisuuden utopiaa, vaan tämän päivän järkevää rakentamista, suomalaisosaamisella.Rakennusalan edelläkävijät