SOLissa yhdenvertainen ja suvaitsevainen monikulttuurisuus sekä avoin vuoropuhelu kukoistavat: työntekijöitä on yli 80 maasta.

Kotimainen perheyritys SOL on vuosien saatossa kasvanut merkittäväksi monialakonserniksi. Kasvusta huolimatta toiminnan perusytimessä on säilynyt positiivinen ihmiseltä ihmiselle -periaate.

SOL on onnistunut siinä, mitä moni yritys tavoittelee: hyvä henkilöstökokemus ja ” tekemisen fiilis” välittyy asiakkaalle hyvänä työsuorituksena, asiakaskokemuksena ja positiivisena ilmapiirinä. Ostamme mieluiten palveluita sieltä, mistä hymyllä vastataan hymyyn – ja tältä pohjalta SOL on kasvanut kannattavasti vuosi vuodelta.

Iloinen työn tekeminen ja ihmisten arvostus keskiössä

”Yhtiön perustamisesta lähtien positiivinen ihmiskuva, arvot ja ´hymyllä hymyyn vastataan´ -kulttuuri on ollut meillä toiminnan keskiössä, samoin matala päätöksenteko-organisaatio. Tähän on panostettu hyvällä johtamisella. Ihmisten arvostus näkyy Ilopuntari-pulssikyselyn poikkeuksellisen korkeissa tuloksissa ja asiakastyytyväisyydessä. Nämä ovat SOLin menestyksen vahvoja avaintekijöitä”, vahvistaa konsernin henkilöstö- ja lakiasiainjohtaja Timo Sairanen.

”Arvostamme jokaista. Uskomme, että jokainen ihminen haluaa kehittää itseään, työtään ja olla työssään hyvä. Tekemällä positiivista tulosta kykenemme vuosittain investoimaan yli kaksi prosenttia liikevaihdostamme osaamisen kehittämiseen. SOL Life työhyvinvointiohjelmaan investoimme vuosittain kymmeniä miljoonia. Se kattaa työhyvinvoinnin Ilopuntari-kyselyineen, työturvallisuuden, jatkuvan välittämisen ja itsensä kehittämisen eli koulutuksen”, Sairanen lisää.

SOL Henkilöstöpalveluiden toimitusjohtaja Juhana Olkkola, henkilöstö- ja lakiasiainjohtaja Timo Sairanen sekä pääluottamusmies Taija Seiloo katsovat luottavaisina tulevaisuuteen.

Vuorovaikutus nähdään äärimmäisen tärkeänä

SOLissa tehdään paitsi kuukausittaisia Ilopuntari-pulssikyselyitä myös kehityskeskustelujen sijaan kolmesti vuodessa Onnistumiskeskusteluja.

”Kannustavan palautteen merkitys on äärimmäisen tärkeää. Samoin se, että näkee omat kehittymismahdollisuutensa. Tämä korreloi suoraan tuloskehityksen kanssa”, Sairanen muistuttaa. SOL Henkilöstöpalvelut palvelee konsernin arvoihin nojautuen Suomessa SOLin riveissä logistiikan ulkoistamispalveluissa työskentelee viitisensataa henkilöä ja henkilöstövuokrauspalvelussa yli kaksituhatta logistiikan, teollisuuden ja rakentamisen toimialoilla esimerkiksi jakelu-, kokoonpano- ja maalaustehtävissä.

”Emme puhu vuokratyöntekijöistä vaan palveluosaajista, elämmehän palveluyhteiskunnassa. Teemme kaikille työntekijöillemme Ilopuntari-kyselyä”, sanoo SOL Henkilöstöpalveluiden toimitusjohtaja Juhana Olkkola lisäten: ”Haluamme aidosti kohdella ihmisiä tasapuolisesti. Lisäksi toimihenkilöidemme tekemät koetyövuorot asiakasyrityksessä mahdollistavat sen, että ymmärrämme asiakkaamme ja palveluosaajiemme arjen.”

Kannattavasti kasvaen

Neljännessä polvessa toimivan, 170 vuotta vanhan SOL -perheyrityksen palvelut ovat vuosien myötä laajentuneet ja konserni kasvanut tyytyväisten asiakkaiden tarpeiden mukaan. Keltapuna-väristen pesuloiden osuus konsernin kokonaisliikevaihdosta onkin enää vain parisen prosenttia. Viime vuonna SOL Konsernin liikevaihto oli 326 miljoonaa koostuen siivous-, turvallisuus-, henkilöstö-, kiinteistö- ja toimitilapalveluista.

”Katsomme valoisasti tulevaisuuteen”, haastateltavat kiteyttävät.

SOLin palveluosaajia yhdistää työssä viihtyminen.
SOL KONSERNIN LIIKEVAIHTO JA HENKILÖSTÖ V. 2019:
  • SOL Henkilöstö- ja logistiikkapalvelut 47,4 milj. € henkilöstöä 2 628
  • SOL Palvelut Oy 262,4 milj. € henkilöstöä 7 362
  • SOL Pesulapalvelut Oy 11,2 milj. € henkilöstöä 192
  • SOL on suuri suomalainen, kansainvälinen palvelualan perheyritys.

Tuotamme monipuolisia siivous-, toimitila-, kiinteistönhoito- ja turvallisuuspalveluita. Pesulapalvelumme helpottavat kuluttajien arkea ja henkilöstöpalvelumme tarjoavat joustavasti palveluosaajia yrityksille. Aurinkovoimalamme yhdistää asiakaspalvelun sekä hälytys- ja etähallintapalvelut yhdeksi kokonaisuudeksi. Toimimme Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Baltiassa ja Venäjällä, työllistäen yli 14 000 henkilöä.Edelläkävijät 2020