Hämeenkyrön yrityselämä saa piristysruiskeen, kun Hämeenkyrönväylä valmistuu loppuvuodesta 2022. Mittava infrahanke tulee vahvistamaan Hämeenkyrön asemaa Pirkanmaalla. Se sujuvoittaa liikennettä ja synnyttää uusia työpaikka-alueita. Hämeenkyrö sijaitsee vilkkaan liikenteen solmukohdassa. Vajaan tunnin ajomatkan etäisyydellä on jopa reilu 350 000 asukasta, lentokenttä ja päärata. Välittömässä läheisyydessä ovat myös Etelä-Suomen muut suuret ja kasvavat työmarkkina-alueet. Hämeenkyrössä kaikki on valmiina uutta yritystoimintaa varten.

 

Hämeenkyrön Yrityspalvelut Oy:n toimitusjohtaja Markus Pikka kertoo, että yrityksillä on juuri nyt erinomainen tilaisuus päästä vaikuttamaan työpaikka-alueiden muodostumiseen. Parhaillaan etsitään uusia kaupanalan ja teollisuuden yrityksiä toimimaan alueella.

Hanhijärven teollisuusalue on täysin uusi, ja sen kaavoitus on vasta käynnistymässä. Se sijoittuu etelästä katsottuna Hämeenkyrön väylän alkuun, ja alue laajenee valtatien molemmille puolille. Noin 75 hehtaarin alue tarjoaa hyvin tilaa vaativalle liiketoiminnalle. Sijaintinsa puolesta se on myös optimaalinen paikka suurille maantiekuljetuksille.

”Hanhijärven teollisuusalueen sijainti lähellä Tamperetta on erinomainen. Tampereelle on vain parinkymmenen minuutin matka. Se on myös Pirkanmaan mittakaavassa kooltaan merkittävä alue, jollaisia on vähän tarjolla. Siellä on hyvin tilaa esimerkiksi teollisuuden, logistiikan ja kiertotalouden toimijoille”, Pikka miettii.

Tavoitteena on, että Hanhijärven alueen kaavoitus on tehty ja tie alueelle valmis loppuvuodesta 2022. Pikan mukaan yrityksillä on juuri nyt hyvä mahdollisuus päästä vaikuttamaan Hanhijärven kaavoitukseen.

Tippavaara on toinen työpaikka-alue, jota kehitetään Hämeenkyrönväylän myötä. Kyröskosken ja kirkonkylän välissä sijaitseva Tippavaara on jo nyt Hämeenkyrön vahvin kaupallinen alue, ja sitä on tarkoitus laajentaa kaavoittamalla uusia tontteja liikenneympyrän läheisyyteen.

”Osittain alue on jo nyt rakentamisvalmis ja lisää kaavoitetaan koko ajan. Meillä on kuitenkin valmius ottaa Tippavaaran alueelle uusia palvelualan yrityksiä ja kaupallisia toimijoita heti”, Pikka tiivistää. Tippavaara sijaitsee Satakunnan ja Pohjanmaan vilkkaassa liikennevirrassa Keskimääräinen vuorokausiliikenne on yli 10 000 ajoneuvoa. Palvelut ovat hyvin näkyvillä pohjoisen ja etelän suunnasta tuleville.  Hämeenkyrönväylän uusi eritasoliittymä tulee mahdollistamaan helpon poikkeamisen kaupoille Tippavaaraan.

Hämeenkyrön Yrityspalvelut Oy on kunnan omistama yhtiö, jonka tehtävänä on auttaa ja tukea yrittämisen eri vaiheissa. Toiminnassa keskeistä on yhteistyö Hämeenkyrön Yrittäjät ry:n kanssa.

”Toivotamme uudet yrittäjät lämpimästi tervetulleiksi! Uusien työpaikka-alueiden lisäksi tarjoamme esimerkiksi apua liiketoimintaidean kypsyttelyyn ja investointitukien hakemiseen. Kaikilla yrityksillä on omat tarpeensa sekä haasteensa, ja meidän tehtävämme on auttaa näissä tilanteissa. Jos emme tiedä jotain, otamme selvää.”

Hämeenkyrössä toimivien yrittäjien määrä on ollut kasvusuuntainen viime vuosina.

Hämeenkyrön Yrityspalvelut Oy

Härkikuja 7, 39100 Hämeenkyrä
www.hameenkyronyrityspalvelut.fi

Markus Pikka, toimitusjohtaja
050 310 0331
markus.pikka@hameenkyro.fi

Tanja Lahti, asiakkuuspäällikkö
050 364 6052
tanja.lahti@hameenkyro.fiEdelläkävijät 2020 Tekoja Suomesta