Turvallista lukitusta ja joustavasti toimivaa aukaisua – Abloy on maailmantasolla edelläkävijä älykkäissä lukitus- ja kulunhallintaratkaisuissa.

Lähtiessäni ostamaan vajaan lukkoa, kuului evästykseksi: ”älä sitten osta mitään halpakopiota, vaan kunnon ABLOY!” Näin olemme ajatelleet jo usean sukupolven ajan, eikä syyttä: 113 vuotta sitten helsinkiläisen Emil Henrikssonin mekaanisesta lukkokeksinnöstä toimintansa aloittaneen Abloyn lukitusjärjestelmät ovat edelleen maailman turvallisimmat. Joensuuhun 1968 perustettu lukkotehdas on nykyisinkin Abloyn huippuosaamisen sekä tutkimus- ja kehitystyön tukikohta.

Ensimmäinen sähkölukko asennettiin Suomen Pankin setelipainoon 1978. Vuonna 1994 Abloy fuusioitui ruotsalaisen Assan kanssa ja muodostui ASSA ABLOY -konserni – maailman johtava kulkuratkaisujen toimittaja tänään.

Innovatiivisuus polttoaineena

Mekaanisen lukituksen painoarvo on jatkuvasti pienentynyt, elämmehän voimakkaasti digitalisoituvassa maailmassa. Innovatiivisuus on ollut jatkuvasti polttoaineena Abloyn kehityspolulla ja yritys tunnetaankin maailmalla edelläkävijänä korkealaatuisissa mekaanisissa, sähkömekaanisissa sekä digitaalisissa turvallisuus- ja kulunhallintaratkaisuissa.

”Tänäpäivänä Abloyn älylukkoja suljetaan ja avataan mobiilisti ja turvallisuuden tunnetta lisää vaikkapa se, että kännykästään voi tarkistaa, muistiko lukita oven kotoa lähtiessään tai onko kotona tai toimitilassa käynyt joku asiattomasti”, sanoo Abloy Oy:n Head of Business Transformation Panu Hällfors ja lisää: ”Meillä on sekä mekaanisen- että softaturvallisuuden maailman huippuosaamista. Suojaamme merkittäviä kohteita, Eiffel tornista British Museumiin ja maailman tärkeimpiin kriittisiin infrakohteisiin.”

Abloy on viime vuosina panostanut vahvasti kokonaisturvallisuuteen.

”Voimme yhdistää asiakasyritykselle samaan järjestelmään sekä perinteisen kulunvalvonnan, sähköiset avaimet että mobiiliavaimet, mutta myös esimerkiksi palo- ja rikosilmoittimet, kameravalvonnan, hissit ja muun kiinteistön turvallisuuden hallinnan. Sama kokonaisuus voidaan tuoda koteihinkin Yale-tuotteistollamme älylukkoineen, hälyttimineen ja kameroineen. Kaikkien ratkaisujamme turvallisuutta testataan jatkuvalla prosessilla, ja myös yritystasolla Abloy on ISO27001-sertifioitu.”

Nykyisin myös hygieniaan panostaminen lisää ovista kulkemisen turvallisuutta.

”Kyynärpainikkeitamme ja antibakteerisia kahvojamme on kysytty viime aikoina entistä enemmän”, Hällfors lisää

Vastuullisuus draiverina

Ekologisuus on Abloyn toiminnassa ollut jo pitkään kiinteästi mukana omassa toiminnassa.

”Uusiutuvaa energiaa käyttävältä Joensuun tehtaaltamme ei mene kiloakaan jätettä kaatopaikalle vuodessa vaan kaikki materiaali kiertää. ”

Vastuullisuusnäkökulmasta isompi vaikutus on kuitenkin sillä, että erilaisten tilojen avaaminen lukituksesta onnistuu eri vuorokaudenaikoina mobiilisti eli ihmisten kulkeminen tehostuu merkittävästi.

”Enää ei huoltomiehen tarvitse ajaa kymmeni. kilometrejä hakemaan huoltoavainta. Kotihoitoa puolestaan voidaan uudelleenreitittää vaikka kesken työpäivän, kun kohteeseen pääsy ei ole enää siitä kiinni, onko hänellä oikeat avaimet mukana”, Hällfors konkretisoi ja lisää: ”Sähköisestä järjestelmästä myös nähdään, että kohteessa on todellakin käyty sovitusti ja asiallisen henkilön toimesta.”

Älytalot ja -kiinteistöt ovat tulevaisuutta. ”Toimivat kokonaisuudet lisäävät käyttjien turvallisuutta”, Hällfors vahvistaa ja kiteyttää Abloyn tarjoaman asiakaskokemuksen nykytilan: ”Avullamme on turvallista pitää ovet ja portit kiinni. Meiltä hankittava lisäarvo on, että ovet ja portit saadaan kätevästi ja turvallisesti myös avattua juuri silloin ja juuri niille kävijöille kuin asiakas tarvitsee.Edelläkävijät 2020