Hoviruoka tunnetaan sekä perinteisistä suomalaisista valmisruoista, että uudenlaisista free from -tuotteista. Yrityksen tuotevalikoimaa kehitetään aktiivisesti ja rohkeasti kuluttajia kuunnellen ja ympäristövastuuseen panostaen.

– Tuotevalikoimamme jakaantuu kahteen; perinteisiin tuotteisiin kuten liha- ja riisipiirakoihin ja mämmiin sekä uuden ajan allergeenittomiin tuotteisiin, joihin kuuluvat esimerkiksi vegaaniset ja gluteenittomat tuotteet, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Pekka Kaikkonen.

Erityisesti hyvänmakuiseen, kasvipohjaiseen, jopa vegaaniseen ruokaan panostetaan huomattavasti.Yrityksen hittituote Vihis on saanut jo kulttimaineen. Lisäksi kasvistuotteisiin kuuluu esimerkiksi hampurilaisia, hodareita ja maidottomia puuroja.

Hoviruoka pyrkii tuomaan uutuudet tarjolle ensimmäisenä ja kuuntelemaan herkästi trendejä ja asiakkaiden toiveita. Kuluttajatutkimukset antavat lisää tietoa tulevaisuuden tarpeista. Kaikkosen mukaan yrityksen tärkein menestystekijä onkin se, että Hoviruoka haluaa aina olla hieman erilainen ja tarttua rohkeasti ennen näkemättömään.

– Olimme Suomessa ensimmäisiä, jotka toivat markkinoille esimerkiksi vegaaniset kasvispihvit ja laktoosittoman riisipuuron. Lisäksi kaikki tuotteemme ovat soijattomia, mikä on erityisesti vegaanisissa tuotteissa poikkeuksellista. Uskomme, että jatkossakin allergeenivapaa ruoka on se, jonka kysyntä tulee kasvamaan, Kaikkonen esittää.

Ekologisuus koko tuotantoketjussa

Ruokien vastuullisuus ei rajoitu esimerkiksi kasvipohjaisuuteen, vaan yritys satsaa jatkuvasti myös muihin tapoihin tukea kestävää kehitystä. Tuotteiden tuplapakkaamista vältetään ja tuotteet pyritään pakkaamaan mahdollisimman kevyesti. Esimerkiksi kasvispihveissä pakkaus on kartonkinen muovisen sijaan.

– Meillä on käytössä myös maakaasu ja vegaaniset tuotteemme ovat biokaasu-merkittyjä. Tulemme investoimaan myös aurinkopaneeleihin. Pyrimme kaikin tavoin vähentämään ekologista kuormaa ja olemaan osana oikeaan suuntaan menemistä, Kaikkonen summaa



Tulevaisuuden Tekijät Uncategorized