Anniina Saarikko säestämässä Ainomaaria Hendusta.

Kaarisillan taide- ja toimintakeskuksessa Lahden Villähteellä kaikuu iloinen laulu ja siveltimistä leviää kankaille hehkuvia värejä. Upeassa kulttuurihistoriallisessa Erstan kartanomiljöössä eletään kulttuurin keskellä. Kaarisillassa opiskelee ja työskentelee paljon lahjakkaita taiteilijoita, jotka tarvitsevat työnsä tueksi yksilöllistä apua. Päämäärämme on, että yhdessä tekemällä ja kokemalla jokainen voi toteuttaa omaa taiteellista ilmaisuaan ja oppia uutta.

Kaarisilta syntyi rohkeiden vanhempien sinnikkään työn tuloksena vuonna1986. Toiminnan sisällöiksi valikoitui musiikki, kuvataide, keramiikka, taidekäsityö, teatteri-ilmaisu ja liikunta. Alussa toimintaa oli käynnistämässä pieni joukko, nyt mukana on päivittäin noin sata henkilöä.

Outi Kirves avustaa Mikael Valjakkaa grafiikan vedostamisessa.

Kaarisilta tarjoaa musiikin ja kuvallisen ilmaisun ammatillista koulutusta ja ammatilliseen koulutukseen (VALMA) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa (TELMA) koulutusta yhteistyössä Koulutuskeskus Salpauksen kanssa.

Koulutus on ammatilliseen perustutkintoon johtavaa vaativaa erityisopetusta. Opiskelijalta edellytetään omaa mielenkiintoa ja lahjakkuutta alalle sekä valmiuksia toimia ryhmässä. Tavoitteena on, että erityistä tukea tarvitsevat henkilöt voivat toimia kulttuurialalla joko tuetusti tai itsenäisesti.

Taidenäyttelyiden ja musiikkiesiintymisten järjestäminen on tärkeä osa Kaarisillan toimintaa. Taide vaatii tulla nähdyksi ja kohdatuksi. Jo perinteeksi muodostunut Lucia-päivän joulukonsertti järjestetään vuosittain Lahden Ristinkirkossa. Taidenäyttelyitä järjestetään ympärivuotisesti ART Kaarisillassa, joka sijaitsee Sanomatalossa Helsingissä. Joka toinen vuosi Kaarisilta järjestää kaikille avoimen Kaarisilta Biennale -kuvataidetapahtuman. Kesällä 2021 Kaarisilta Biennale Goes Green eli juhlimme Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunkivuotta ympäristötaiteella.

Tutustu Kaarisiltaan osoitteessa www.kaarisilta.fiSuomea rakentamassa Tekoja Suomesta