ACG Nyström Oy:n maajohtaja Marita Koskinen.

 

Valmistava teollisuus on yrityksemme olemassaolon aikana muuttunut paljon. Oma muuttumattomuutemme ja pysähtyneisyytemme oli koitua kohtaloksemme.

Tukeuduimme liiaksi menneeseen, mutta nyt teemme aktiivista nousua ylöspäin. Tämä ei tarkoita vain aktiivisuutta asiakkaiden suuntaan, vaan myös uusien tuotteiden ja toimintatapojen löytämistä.

Historia ja perinteet antavat kuitenkin kasvullemme perustan: ne antavat osaamista ja varmuutta ja asettavat perspektiivin, johon on helppo tukeutua niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina. Tästä huolimatta on tärkeä pitää ajatukset mukana tässä päivässä, ettei historia ala sitoa liikaa, tee meistä vanhanaikaisia ja pahimmillaan estä kehitystämme.

Nyt olemme suunnanneet katseemme tulevaisuuteen ja haemme sitä, mitä ei vielä edes ole. Kestävyys on noussut merkittäväksi tekijäksi niin tuotannossa kuin kuluttamisessakin etenkin tekstiilialalla. Konepuolella tämä on tarkoittanut nopeampia ja vähemmän energiaa kuluttavia laitteita.

Kymmenisen vuotta sitten valikoimiimme tulleet vesileikkuritkaan eivät enää ole vain suurien tehtaiden oikeus. Nyt meillä on protoiluun tarjolla kompakti pienoisvesileikkuri, jonka avulla asiakkaamme voivat viedä omat tuotesuunnitelmansa hyvin pitkälle ennen varsinaisen tuotannon aloittamista.

Muutosta on näkynyt myös valmistavan teollisuuden siirtymisenä lähemmäs kotimarkkinoita, kun kansainväliset toimitusketjut eivät enää viime keväästä lähtien ole toimineet entiseen tapaansa. Oman lisämausteensa on tuonut se tosiseikka, että niin tekstiili- kuin metallialallakin on pula osaajista.

Automaatioasteen kasvattamiseen on nyt siis hyvä tilaisuus, ja tätä pitää myös meidän konetoimittajien tukea. Sekä tekstiili- että metallialalle on saatavilla jo kokonaisia tuotantolinjoja avaimet käteen -periaatteella. Teemme ne yhdessä ruotsalaisen emoyhtiömme kanssa, jossa automaatiosta on pitkä kokemus; kaikkea ei tarvitse tehdä yksin, eikä hampaat irvessä puurtamisesta ole mitään iloa kenellekään. Strategiamme keskiössä on nimenomaan yhteistyö niin oman konsernimme kuin suomalaisten partneriemme kanssa. Kehitysstrategiassamme olemme miettineet, missä olemme hyviä ja mikä kannattaa jättää muille niin resurssien kuin logistiikankin kannalta. Kohtaamme paremmin asiakkaamme, kun emme yritä sinkoilla kaikkialle samanaikaisesti – vaan meillä on kumppani, joka tukee toimintaamme.

ACG Gruppen AB

• Perustettu: 1921

• Toimipisteet: Ruotsi, Suomi, Tanska, Viro, Latvia, Liettua, Ukraina, Hong Kong

• Työntekijöitä: 240

• Liikevaihto: 38,1 miljoonaa euroa

 

Ota Yhteyttä

www.acgnystrom.fi

050 477 7008Tulevaisuuden Tekijät