Sauna- ja spa-tilojen valaistukseen ja sisustukseen erikoistunut Cariitti panostaa kestävään designiin ja kotimaisuuteen. Yrityksen ratkaisut ovat korkealaatuisia, ekologisia ja mahdollistavat yksilölliset suunnitteluratkaisut.

Yrityksen nimi juontaa Kreikan mytologian kolmesta jumalattaresta Khariitista, joiden nimet tarkoittavat kirkkautta, iloa ja kukoistusta

”Meidän tehtävämme on tuoda näitä asioita asiakkaidemme arkeen”, kertoo toimitusjohtaja Peter Ruokonen.

Yli 20 vuotta toiminut yritys keskittyi alun perin valaistukseen, mutta nyt tuotevalikoimaan kuuluvat myös saunan sisustustuotteet, kuten paneelit ja lauteet. Sekä valaistuksen että sisustustuotteiden osalta asiakkaille halutaan tuottaa pieniä wow-elämyksiä.

”Tarjoamme valoa paitsi näkemiseen myös nähtäväksi, siis kaunista katseltavaa. Saunan sisustustuotteissa toimme markkinoille jotain ihan uutta, moduuleista muodostuvat laadukkaat ratkaisut”, Ruokonen kertoo.

Tuotteet mahdollistavat kokonaisvaltaisen suunnittelun, jossa sama tyyli jatkuu esimerkiksi saunasta pukuhuoneeseen. Alan ammattilaiset osaavatkin valita Cariitin tuotteet ja tietävät, että niiden avulla voidaan luoda hyvin aikaa kestäviä tiloja. Asiakkaissa korostuvat Ruokosen mukaan ne, jotka rakentavat ”unelmiensa kotikylpylää”.

AVAINLIPPU TAKAA SUOMALAISUUDEN

Cariitin tuotteiden kotimaisuusaste on yli 70 prosenttia ja sitä takaamaan yrityksen tuotteille on annettu Avainlippumerkki. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa ja alihankintakin tapahtuu mahdollisimman läheltä.

”Kotimaisuuden ylläpitäminen vaatii meiltä tarkkaa fokusointia, koska monia tuotteita on mahdotonta valmistaa samalla hinnalla, kuin Aasiassa”, Ruokonen mainitsee.

Lähituotannon suosiminen on yritykselle tapa toteuttaa yhtä tärkeistä arvoistaan, ekologisuutta. Cariitti panostaa myös muuten kestävään ja vähäpäästöiseen tuotantoon.

”Kierrätettävyys on meille tärkeää, valaistuksessa käytetään vähän kuluttavia LEDejä ja puutuotteet ovat suomalaista puuta. Voisi sanoa, että tuotteemme ovat sekä suunnittelun että tuotannon osalta turvallinen valinta”, Ruokonen summaa.

 

Tarkista ajankohtaiset näyttelymme aukioloajat verkkosivuiltamme cariitti.fi

 Tekoja Suomesta