Omistaja Ari Rinta-Jouppi: ”Historia tuo vastuuta.”

Rinta-Joupin Autoliike on kotimainen perheyritys, joka on siirtynyt katkeamattomana jo kahden sukupolven yli. Nykyään sen johdossa on Ari Rinta-Jouppi – edelleen uskollisesti Tervajoen toimipisteestä käsin. Yritys on onnistunut luomaan hyvän maineen, joka näkyy myös yrityksen arvoissa.

”Kyllä se sillä tavalla näkyy, että haluamme ajatella asioita kaukonäköisemmin emmekä jahdata kvartaaleja tai lyhytaikaisia voittoja. Pitkä historia tuo perspektiiviä asioihin”, sanoo Ari Rinta-Jouppi.

HUOLI ASIAKKAASTA

Kokenut omistaja on ymmärtänyt, että yritystä on täysin mahdotonta pyörittää täysin virheettömästi. Siksi on tärkeää, kuinka mahdollisiin virhetilanteisiin reagoidaan.

”Meillä ajatellaan, sillä tavalla, että maailman sivu on pitkä. Se tarkoittaa sitä, että jos mokaat tänään, niin se tulee kyllä vastaan myöhemmin. Jos tapahtuu virheitä, niin ne korjataan asiakkaalle mahdollisimman nopeasti, avoimesti ja läpinäkyvästi. Historia tuo vastuuta.”

Lisäksi pohjanmaalainen perheyritys painottaa nuorten voimaa. Nuoria on myös johtoasemassa, jotta he pääsevät todella vaikuttamaan.

”Jos me vanhemmat tuodaan historiasta oppia niin nuoret, on monessa asiassa jo edellä. Annetaan heille vapaat kädet, jotta he saavat tehdä ja voidaan auttaa heitä oikeaan suuntaan.”

KOTIMAINEN VALINTA

Rinta-Joupin Autoliike on vahvasti kotimainen yli 500 suomalaisen työllistäjä ja toimintaa on laajasti koko maassa. Siksi se tahtoo toimia sekä hyvänä työnantajana että hyvänä veronmaksajana.

”Kaikki mitä Suomessa tapahtuu koskee suoraan meitä. Me olemme siten kaikki töissä samassa Suomi Oy:ssä ja siksi myös halutaan, että sillä menisi mahdollisimman hyvin.”

Suomalainen yritys tuntee kansan ja neljä vuodenaikaa tuovat omat haasteensa autoiluun. Autoa ostavan on jatkossakin tärkeintä pohtia omia tarpeitaan.

”Ajetaanko kaupungissa vai pitkiä matkoja? Onko ihmisiä mukana? Tarvitseeko vetoautoa?”

Auto hankitaan aina omaan tarpeeseen eikä muodin tai muiden mukaan. Ari Rinta-Joupilla on vielä yksi erinomainen neuvo autoa etsivälle.

”Toki pitää muistaa myös se mitä itse haluaa.”Tekoja Suomesta