Kouvolan Lakritsin keväällä tehty Guinnessin ennätys maailman suurimmasta makeispussista poiki jotain valtavaa kokoaan isompaa. Yli 830 kiloisen karkkipussin sisältö haluttiin hyödyntää hyväntekemiseen ja luoda samalla iloa koronakevään keskelle.

Kouvolan Lakritsin lakutehtailija Timo Nisulan mukaan kaikki lähti liikkeelle koronan tuomasta ankeudesta, jota piristämään haluttiin keksiä jotain hauskaa. Ratkaisuksi valikoitui ennätyksen tavoittelu.

”Guinnessilla on ehtona, että ruoka-aiheisissa ennätyksissä käytetty ruoka pitää jakaa eteenpäin. Ihmettelimme, mitä tehdä valtavalla määrällä pakkaamatonta lakritsaa. Sitä ei niin vain voi lähettää vaikkapa sairaalaan”, hän toteaa.

Käyttökohdetta mietittiin yhdessä Kouvolan kyljestä Kuusankoskelta kotoisin olevan K-Citymarket Järvenpään toimitusjohtajan Markku Hautalan kanssa. Lopputuloksena syntyi isompi idea, uuden alun antaminen yhdelle nuorelle.

Kahden yrityksen poikkeuksellisessa tempauksessa haettiin nuorta, joka saisi K-Citymarketin tarjoaman asunnon, että Kouvolan Lakritsilta työpaikan. K-Citymarket huolehti lakujen pakkaamisesta ja myynnistä ja tuotot käytettiin osana asunnon ostamiseen.

”Kouvola on muuttotappiokunta, joten saimme tänne nyt yhden asukkaan lisää ja samalla luotua positiivista fiilistä. Valituksi tullut 26-vuotias muutti syyskuussa uuteen asuntoonsa”, Nisula kertoo.

YHTEISTYÖLLÄ VALTAVA MERKITYS

Nisula nostaa teon tärkeimmäksi elementiksi yhdessä tekemisen. Hän on todella ilahtunut siitä, miten hyvällä mielellä paikalliset yritykset lähtivät mukaan tukemaan tempausta.

”Tästä ei ole seurannut mitään muuta kuin positiivista kaikille mukana olleille. Toivoisinkin, että tämä herättelisi myös muita miettimään vastaavia, poikkeuksellisia tekoja. Maailma kaipaa positiivista yhdessä tekemistä ja tekojen ei tarvitse olla suuria”, hän toteaa.

Nisula haluaa kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita tempauksen onnistumisesta. Kouvolan Lakritsin ja K-Citymarketin lisäksi hankkeessa olivat mukana remontin toteuttanut Ässä Asunnot, sisustuksen suunnitellut Valoisa Arki eli sisustussuunnittelija Jaana Mertama, käsienpesualtaan lahjoittanut Temal Finland, Veikon Kone, Kite Kaluste ja RTV, hakuprosessissa käytetty WorkPilots-sovellus sekä Kouvolan kaupunki.Tekoja Suomesta